Helyreállt a rend a 86-oson

Délután helyreállt a rend a 86-os főúton Kisunyomnál, ahol szerdán hajnalban egy családi ház udvarára csapódott egy új autókat szállító kamion. A roncsokat elszállították, az utat megtisztították, és az áramszolgáltató új villanyoszlopot állított fel a kidöntött helyett.

A kamion szinte letarolta a családi ház udvarát, és az épületet is megrongálta. Szinte csoda, hogy a balesetnek csak két könnyű sérültje van – a teherautó két sofőrje. A kamion óriási pusztítást végzett a kisunyomi portán. Átszakította a szalagkorlátot, kidöntötte a betonkerítést, a gyümölcsfákat és a tujákat is, majd a ház oldalában állt meg. A kamion kigyulladt, a rajta szállított autók összetörtek, és az utcában lakók robbanásokra ébredtek.

A sofőr valószínűleg elaludt a volánnál, ezért nem tudta bevenni a kanyart. Társával együtt könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Az útról lerepülő kamion a Vincze család házát találta el, amelyben éppen senki sem lakik. A tulajdonosok azt mondták a Független Hírügynökség tudósítójának, hogy az elmúlt években már három személyautó és a trailerrel együtt öt nagyobb jármű repült be hozzájuk.

“Egy kamion műmárványt szállított, azt borította be, akkor is a kerítés látta kárát. Egy IFA meg letolta az előszobát” – mondta Vincze János.

Kisunyom mellett, a 86-oson naponta 2000 kamion közlekedik. Az út tele van balesetveszélyes kanyarokkal és bukkanókkal. A kerülőútra már évekkel ezelőtt készült tanulmányterv, de az új, 8 kilométeres szakaszra egyelőre nincs pénz.