Maraton

2024.05.15. 11:00

Akár túrázva is lehet teljesíteni

Már nem sokat kell várni, és megrendezik a 32. Bükki Hegyi Maratont.

Június 8-án lesz a verseny

Fotó: Magánarchívum

A 32. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutó viadalt június 8-án, szombaton rendezik meg. A komoly hagyományokkal rendelkező, négy egyéni és egy váltó számot kínáló versenyre június 2-ig lehet kedvezményesen előnevezni. A verseny rendezője a miskolci Marathon Club Egyesület, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, kiemelt technikai partnere pedig a Biennale Nonprofit Kft. lesz. Magyarország legidősebb terepfutó maratonjának a versenyközpontja ezúttal is Miskolcon, a Majálispark – Királyasztal helyen lesz.
Az Ausztráliától Ukrajnáig, eddig közel 20 ország sportolóit fogadó erőpróba fővédnökségét Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere vállalta el. A verseny kiemelt támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. A 32. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyt ebben az évben az „Aktív Magyarország”-program is támogatja.

Körönként visszatérnek

„Az igazi kihívás, csodálatos környezetben!” mottót viselő versenyen négy hosszabb táv, maraton-egyéni (42,4 km), maraton-váltó (4×10,6 km), félmaraton-egyéni (21,2 km), kismaraton (10,6km) várja a futás szerelmeseit. Ennek a négy versenyszámnak a mezőnye a 10,6 km-es, 330 méter szintemelkedéssel nehezített, 2012-ben sikerrel debütált körpályán vetélkedik. A futók körönként visszatérnek az „erdei stadionba”, így a szurkolók, családtagok, a média képviselői folyamatosan figyelemmel kísérhetik a verseny alakulását.

A kevésbé felkészültek, illetve a nagyon fiatalok és az idősebbek számára a 3,5 km-es minimaraton kínál mozgási lehetőséget, melyet futva és túrázva is lehet teljesíteni. A kedvezményes előnevezésre 2024. június 2-án, vasárnap, 24 óráig van lehetőség a maratonclubmiskolc.hu internetes oldalon. A szervezők természetesen a helyszínen is biztosítanak majd nevezési lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!