Helyi sport

2024.03.13. 11:00

Önkénteseket várnak az Egyetemi Játékokra

Az Európai Egyetemi Játékokat (EUG) 2024. július 12-24. között rendezik meg Miskolcon és Debrecenben. A nagyszabású nemzetközi sportesemény nem jöhet létre az önkéntesek közreműködése nélkül.
Az EUG Európa egyik legnagyobb sporteseménye, a résztvevők létszámát tekintve a világ 3. legnagyobb multisport eseménye. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Debrecen és Miskolc városával, a Debreceni Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel közösen 17 sportágban rendezi meg a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat, melyre várhatóan 40 ország, közel 400 egyeteméről, több mint 4000 versenyző érkezik. Miskolcon a judo, a karate, a kosárlabda, a kick-boksz, a röplabda, a sakk, a strandröplabda, a taekwondo, a tenisz és a vízilabda küzdelmeit rendezik meg, míg Debrecen a 3x3 kosárlabda, a tollaslabda, a strandkézilabda, a labdarúgás, a futsal, a kézilabda és az asztalitenisz képviselőit látja vendégül.
Az EUG Önkéntes Program önkénteseire, akik nélkül egy ilyen nagyszabású nemzetközi sportesemény nem jöhet létre, életre szóló kalandok, élmények, új munkatapasztalatok várnak. Nemzetközi környezetben, felelősségteljes munkavégzés közben gyakorolhatják az angol, vagy egyéb nyelvtudásukat. Részesei lehetnek egy multisport rendezvény szervezésének. A szervezők az önkénteseknek formaruházatot, étkezést, korlátozott mennyiségben szállást, illetve számos kísérő programra részvételi lehetőséget biztosítanak.
A csapatba nem csak egyetemistákat, hanem 16 éves kortól bármely korosztályban várnak jelentkezőket. A jelentkezési felületet a https://eug2024.eu/volunteers/ linken lehet megtalálni. Jelentkezési határidő: 2024. április 30. kedd, 23:59 óra. További információt az [email protected] oldalon lehet begyűjteni, ugyanitt a felmerülő kérdésekre is választ adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!