Labdarúgás

2024.03.26. 16:00

Elment több játékos, és velük mentek a gólok is

A vármegyei I. osztály múlt hét végi fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő Edelény-Borsodszer hazai pályán 1-0-ra győzött az élbolyba tartozó Hidasnémeti VSC ellen. A fogadóirodák – ha benne lett volna – vélhetően a „kettesre” adták volna a legkisebb odds-ot, a háttérről Török Andrást, a HVSC elnökét kérdeztük.

Combizom-szakadás

– Aki benne van, figyelemmel kíséri az eseményeket, az látja, hogy milyen változások voltak nálunk az utóbbi időszakban, ilyen-olyan okok miatt – kezdte a hidasiak első embere. – Földi Botond és Holló Péter elköltözött, korábbi játékos-edzőnk, George Menougong pedig Franciaországban tartózkodik, 12 esztendős fia ugyanis bekerült a PSG utánpótlásába. Tóth Krisztián decemberben komoly térdsérülést szenvedett, átesett műtéten, így ő emiatt inaktív, míg Hankó Tibor, aki Parasznyáról jött hozzánk és két tavaszi meccsünkön lépett pályára, elment Németországba dolgozni. Rajtuk kívül Keményffy Máté, illetve Agárdy Norbert két találkozóval ezelőtt egyaránt combizom-szakadást szenvedett, így velük ebben a félévben már nem számolhatunk. Második számú kapusunk, Roman Hordij Szlovákiába, Pozsonyba ment, hogy a tanulmányait befejezze, Lekli Soma Parasznyára igazolt, Fülöp Gergő pedig munka miatt abbahagyta a focit. Téli érkezőnk volt Borai Szabolcs a Borsod Sport Klub-tól, és Palkó András Szirmabesenyőből.

Pozitív vélemény

Kíváncsiak voltunk arra, ez azt is jelenti-e, hogy a pillanatnyilag negyedik helyezett hidasnémetieknél le kell-e mondani a jó helyezés eléréséről?

– Természetesen szeretnénk mondjuk egy dobogós pozíciót, azonban a felsoroltak miatt most nem reális, bár tavaly nyáron beszélgettünk az első helyről, mert láttuk a keret erősségét – közölte Török András. – Nem azért, mert rosszak lennénk, hanem pusztán azon tény miatt, hogy nem találtuk meg azon játékosok pótlását, akik az ősszel az előrefelé való játékban sokat jelentettek. Az sem egy túlzó kijelentés, hogy szinte az össze gólunk ,,elment". Fel nem juthatunk, ki nem eshetünk, egy ilyen szituációban az a lényeg, hogy próbáljon meg mindenki felszabadultan futballozni. Legyen egységes a társaság, egy jó közösség, amiből majd tovább lehet építkezni, s majd látjuk azt is, kivel, kikkel lehet és tudunk esetleg komolyabb célokért harcolni a jövőben.

Egy ideje az a Tucsa Róbert a játékos-edző a HVSC-nél, aki 7 éve, 2017 tavaszán két mérkőzésen (összesen 4 percig) játszott NB I-es összecsapáson a DVTK színeiben, a Budapest Honvéd, illetve a Vasas FC ellen. A még mindig csak 26 esztendős védő 2021 nyarán igazolt a hidasiakhoz.

– Amikor új helyzet állt elő az edzőt tekintve, Robit kértem meg arra, hogy vállalja el a feladatot, aki ebben partner volt – sorolta Török András. – Tavaly év vége felé kiderült, a saját munkahelyemen is több tennivalóm lesz, és kevesebbet tudok majd együtt lenni a csapattal, így olyan személyt kerestem, aki ismeri a társaságot, és minőségi munkát végez. Korrekt ember, csak jókat tudok róla mondani, a munkája egyértelműen pozitívan hat a csapatra. Még fiatal, ennek ellenére érett a gondolkodása, maga a játék, amit elképzelünk, amit mutatunk, megfelelő, azonban mint már jeleztem, elől hiányzik a minőség, illetve az össz átlagéletkorunk nagyon alacsony. Robi főállása a DVTK-nál van, de a két hétközi, kora esti edzéseken természetesen ott van, és persze a meccseken is.

Csak pletykának

A Hidas a 2021/2022-es bajnokságban – történetében először – a magyar labdarúgó harmadik vonalában, az NB III-ban szerepelt (ahonnan azon szezon végén búcsúzott is), hogy ez elérhető-e a közeljövőben, erről az alábbiakat nyilatkozta Török András.

– Még csak március van, de már vannak tervek a következő bajnokságot illetően, azonban ezekről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. Akkor lesznek valóságosak, ha megtörténnek, addig csak folyósói pletykának minősülnek – zárta a beszélgetést a klub elnöke.

Labdarúgás: a tények


A Hidasnémeti VSC helyezései az elmúlt öt évben


2018/2019: vármegyei I. osztály – 2. hely 


2019/2020 (covid miatt félbeszakadt): vármegyei I. osztály – 4. hely


2020/2021: vármegyei I. osztály – 1. hely


2021/2022: NB III, Keleti csoport – 18. hely 


2022/2023: vármegyei I. osztály – 4. hely

Vármegyei focihírek a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!