CSÚCSMÉRKŐZÉS

2024.03.04. 12:36

DVTK-HT, EL: szokatlan időben jön a Villeneuve

A francia kosárlabdacsapat meghosszabbítja miskolci itt tartózkodását.

A francia csapat (feketeében) már estére befut Miskolcra

Fotó: Árvai Károly

Mint arról már beszámoltunk: telt ház előtt rendezik meg szerdán 18.00-tól Miskolcon, a DVTK Arénában a DVTK Hun-Therm Villeneuve d’Ascq LM női kosárlabda Euroliga mérkőzést, ami a sorozat négyes döntőjébe jutásáról dönt. 

A negyedöntő harmadik összecsapása előtt szokatlan időpontban érkezik meg Miskolcra a francia csapat, nem úgy mint legutóbb, és ami a gyakorlatnak számít, hogy a meccs előtti napon futnak be. A Villeneuve már hétfőn este ideérkezik, történik mindez annak ellenére, hogy az Euroliga mérkőzések rendezési szabályzata szerint a vendéglátó csapatnak az ellenfél 18 fős delegációja számára két napi vendéglátást, illetve személyenként két vendég éjszakát, vagyis szállást kell biztosítania.
A franciák a plusz egy napjukat saját költségükre állják, ez is jelzi, hogy nagyon is komolyan veszik a mérkőzést, szeretnének pihenten, frissen pályára lépni szerdán.
A Villeneuve d’Ascq LM együttese a Diósgyőrrel szemben a múlt héten szerdán 63-59-re megnyert Euroliga találkozója után szombaton ismét hazai környezetben játszott, bajnokit, a középcsapatnak számító Charnay Bourgogne Sud gárdáját 72-64 (13-17, 22-17, 18-14, 19-16)-re győzték le, és négy fordulóval az alapszakasz vége előtt az első helyen állnak a francia bajnokságban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!