Labdarúgás

2024.02.25. 19:01

Veréb Gyuri sínre került Szerencsen

A diósgyőriek legendás kapusa Hegyalja kapujában kapta élete első nagy lökését

Veréb György diósgyőri kapuslegenda, Konyári Vivien, az Év szerencsi kézilabdázója és Nyiri Tibor polgármester

Fotó: Nagy István

A múlt szombati, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum aulájában tartott sportbálon mintegy kétszázötvenen vettek részt.

 Az esemény díszvendége Veréb György, a DVTK legendás kapusa volt, akinek pályafutását meghívója, Nyiri Tibor polgármester méltatta, a díjakat pedig ketten adták át. 

Meghívták és ez döntött

– Történetem nyitott könyv, de a kezdeti lépéseimről mégis kevesen tudnak – emlékezett a remekül sikerült rendezvényen a mintegy hat évtizeddel ezelőtti sztorijára a diósgyőriek ikonikus alakja. – Mérán jártam általános iskolába és 1963-ban, amikor hetedikes voltam meghívtak a szerencsi, nevezzük így, kiválasztóra. Azért tették, mert úgy találták, hogy állítólag tehetséges vagyok. Örömmel utaztam ide, boldogságomat pedig csak fokozta, hogy a szép emlékű dr. Garadnai Sándor meghívott az akkori Borsod-Abaúj-Zemplén korosztályos válogatottjába. Ez a döntés gyakorlatilag sínre tette az egész életemet: utána Miskolcra vezetett az utam, a Bláthy Ottó Villamosipari Technikumba kerültem, ahol a híres-neves Tóth József lett a testnevelő tanárom, az MVSC-ben pedig a futballedzőm. A vasutasoktól, vagy a zöld-fehérektől aztán 1968-ban átkerültem a DVTK-hoz, innentől kezdve pedig minden velem kapcsolatos állomást, eseményt, sztorit és sikert szinte kívülről fújnak a piros-fehérek elsősorban idősebb szurkolói.

Veréb György természetesen hatalmas tapsot kapott Szerencsen. Rengeteg közös fényképet készítettek vele, a kézjegyét pedig tucatnyi labdára, fotóra, zászlóra, mezre, albumra, műsorfüzetre és újságcikkre tette rá. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!