2024.02.14. 15:30

Először lábra állt, majd sítalpat csatolt

Miskolci siker is született a fogyatékkal élők országos alpesi síbajnokságán, amelyet Mátraszentimrén tartottak

Ortó Gyula para bajnoki címe után boldogan mutatta oklevelét

Fotó: Olvasónktól

A para mezőny óriásműlesikló versenyére húszan neveztek és a nyolcszáz méteres pályán huszonegy kapuval nehezített szakasz várt rájuk. 
 

Teljes az élete 

– Amióta művégtaggal élek, a mostani volt az első megmérettetésem – kezdte Ortó Gyula, majd hozzátette: – 

Indulásommal természetesen kockázatot vállaltam, de az bátorított, hogy előtte Franciaországban nagyszerűen síklottam, korábban pedig ép emberként kiválóan síeltem. Nem kevesebb, mint hét másodpercet vertem a másodikra, közben élveztem a mozgást, érmemet és oklevelemet pedig nagy büszkeséggel vettem át. Mert nem is olyan régen, a kórházi ágyon még azt sem hittem el, hogy újra lábra tudok majd állni. Ez megtörtént, sőt azzal is dicsekedhetek, hogy focizom, mondhatom, hogy ismét teljes az életem. 


Ortó Gyula portréjához tartozik, hogy – még jóval a balesete előtt – országos labdarúgó játékvezetői asszisztensként csodálatos karriert futott be. A Bajnokok Ligája-döntős Fábián Mihály és kollégáinak segítőjeként százhatvanszor lengetett az élvonalban, öt külföldi küldést kapott, többek között közreműködött a Málta – Bulgária világbajnoki selejtezőn is. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!