Labdarúgás

2024.01.13. 08:23

DVTK: már dán focista is van

Ismét 16 nemzet labdarúgói képviseltetik magukat a diósgyőri öltözőben.

Marco Lund

Fotó: DVTK

A diósgyőri labdarúgócsapat pénteken késő este bejelentette a Marco Lund szerződtetését. A 27 éves labdarúgó az első dán játékos a piros-fehérek történelmében. A belső védő a svéd élvonalbeli IFK Norrköping csapatától érkezett, a 2023-as évben a 9. helyen végzett csapatban, tavaly 26 bajnokin lépett pályára és ezeken 2 gólt szerzett, csak négy meccsről hiányzott a 30 fordulós bajnokságban, ezek közül kétszer sárga, egyszer piros lapos eltiltás miatt. A 183 centi magas játékos hazájának utánpótlás válogatottjaiban szerepelt.
Bár a transfermarkt.com internetes labdarúgó adatbázis szerint Lundnak élő szerződése volt az IFK Norrköping együttesével, a mostani klubváltása során sem a svéd csapat, sem a DVTK nem kommunikált olyat, hogy fizetni kellett volna a dán labdarúgó átigazolásáért (érdekesség, hogy Lund előző klubváltása során, amikor a Norrköpinghöz érkezett a dán Odense BK-tól, 2021. február 8-án, a piaci értékét 500 ezer euróra taksálta a transfermarkt.com).
Marco Lund érkeztével – a 10 magyarral együtt – ismét 16 ország képviselteti magát a diósgyőri öltözőben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!