DVTK

2023.11.28. 12:00

Új időpontban a kosárlabda bajnoki, dupla meccs, szűk köztes idővel

Vasárnap Diósgyőrben kettős mérkőzés lesz: foci után kosár jön.

Ha lesz mit ünnepleni vasárnap a stadionban, még nehezebb lesz átérni a csarnokba, a kosármeccs kezdésére

Fotó: KOVACS PETER

A DVTK Hun-Therm női kosárlabda csapatára ezen a héten két hazai meccs vár: a Fenerbahce elleni Euroliga csoportmérkőzés után, egy bajnoki rangadó. A szintén Euroliga szereplő, a B-csoportban 1 győzelemmel és 5 vereséggel a 7. helyen álló, a bajnokságban 2. helyezett Serco UNI Győr érkezik Miskolcra. Ám nem a korábban meghirdetett időpontban, hanem egy nappal később, vasárnap csap össze a Diósgyőrrel a Győr, a DVTK Arénában, 17.30-tól. Mégpedig azért, hogy ezen a napon kettős DVTK meccset lehessen rendezni Diósgyőrben, ugyanis 15.15-től, a labdarúgó NB I-ben, DVTK – Zalaegerszegi TE FC mérkőzést játszanak.

Ez utóbbi találkozónak, figyelembe véve a félidők végi átlagos, és videóbíró vizsgálattal (VAR) súlyosbított ráadásait, hosszabbításokat, kb. 17.10-kor lesz vége, és utána zúdulhat át a tömeg a csarnokba. Ha nem húsz perc lenne a két mérkőzés között,  – ami tovább rövidülhet a foci meccsen elért DVTK-győzelmet követő ünnepléssel – hanem kicsit nagyobb ráhagyással dolgoznának az ötletgazdák, valószínűleg elkerülhetők lennének az ehhez hasonló esetekben, – amikor még VAR sem volt a focimeccseken (NB II) – látott tumultus jelenetek a beléptetéskor, és többen látnák az elejétől a második fellépőket, a kosarasokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!