Futóverseny

2023.11.11. 10:00

Az idén is lesz Mikulás sapkás száguldás Miskolcon

A Rotary Club Miskolc az idén is megszervezi a középiskolások utcai futóversenyét.

December 6-án lesz Miskolcon a belvárosi futóverseny

Fotó: Ádám János

Az idén 13. alkalommal rendezik meg Mikulás napján, december 6-án azt a belvárosi futóversenyt Miskolcon, amelyen középfokú tanintézmények dákjai vesznek részt.

Mint az esemény egyik szervezőjétől, Kovács Attilától megtudtuk: a nevezési lapokat már kiküldték az oktatási intézményeknek, várhatóan 8-11 iskola diákjai állnak majd rajthoz a megméretésen, mintegy 2000 fő részvételével számolnak.

A diákok ezen az 1800 méter hosszú távon, amelynek az útvonala a Szent István tér – Széchenyi utca – Kazinczy utca – Hősök tere – Déryné utca – Széchenyi utca – Szent István tér lesz, a fordulónál, vagyis a Hősök terén kapnak majd Mikulás tallért, amit a célban elhelyezett, az iskolák neveit tartalmazó gyűjtőkbe kell bele tenni, minden diáknak abba, amelyik oktatási intézménynek a tanulója. A versenyt az az iskola nyeri, amelyiknek a legtöbb tallérja gyűlik össze.

A Rotary Club Miskolc a tagjaik, és cégek felajánlásának köszönhetően mintegy 2 millió forint értékű tárgynyereményt osztanak ki a Mercedes-Rotary Mikulás futás nevet viselő esemény kapcsán. Az iskolák sportszer utalványokat kapnak, és a futók, vagyis a diákok közül 30-40 szerencsés szintén nyereményhez jut. A rajt előtt mindenki Mikulás sapkát kap, – ebben kell végigfutni a távot, – és 30-40 fejfedőben lesz elhelyezve tombola szelvény.

Akikhez ilyen kerül, az biztosan nyer valamit a sorsoláson.

A december 6-án, 14.00 órakor kezdő miskolci verseny előtt közös bemelegítés is lesz, az esemény – a szervezők szándéka szerint – az egészséges, sportos életmódra kívánja felhívni a figyelmet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!