Csata

2023.11.28. 21:01

Már csak néhány óra és összeverekedhetnek az újpesti és diósgyőri drukkerek

Ismertté váltak a szabályok, a DVTK is közzé tette bemutatkozó videóját.

A szombati csatára készülnek a diósgyőriek

Mint arról korábban már beszámoltunk: a Diósgyőr és az Újpest futballcsapatainak fanatikusai verekedhetnek egymással szervezett keretek és a nyilvánosság előtt. Ugyanis a Hungarian Fighting League keretein belül, a szervezet harmadik gáláján, amelyet ezen a héten szombaton, Siófokon, a Kiss Szilád sportcsarnokban rendeznek 18 órától, bemutatkozik az Ultras Fighting League, vagyis a foci ultrák küzdősport ligája.

A premieren két nagy rivális csap össze, az Újpest FC és a Diósgyőri VTK. A két szurkolótábor egyaránt 3-3 képviselőjét küldhet ringbe, két súlycsoportban, - 90 kg-ban és + 90 kg-ban. Az eseményre készülő diósgyőriek is közzé tették bemutatkozó videójukat.

Az FTC is beszállhat

A szabályok is ismertté váltak: a küzdelem 1 menetes, 3 percig tart, és ha egyik csapat sem tud döntő fölényt elérni, vagyis minden ellenfelét a csata feladásra kényszeríteni, akkor a mérkőzés döntetlenre végződik. A meccset a versenyzők 7 unciás kesztyűben és fogvédőben vívják. A küzdelmet 3 mérkőzésvezető bíró kíséri figyelemmel, és ha bármelyik versenyzővel kapcsolatban azt észlelik, hogy magatehetetlen állapotba kerül, akkor azonnal beszüntetik a meccset. 

Csak test a test elleni küzdelemmel lehet támadni, vagy kézzel, és csak test a test elleni földre vitelt lehet alkalmazni.
A küzdelem során van néhány tiltó szabály: földön akciót végrehajtó embert rúgni, taposni tilos; ágyékot, gerincvonalat, szemet támadni tilos; könyökkel való támadás föld- illetve álló helyzetben tilos; hátulról ellenfelet támadni tilos. 

Honlapunk értesülése szerint a közeljövőben a ferencvárosi drukkerek erős emberei is hasonló keretek között, kötelek közé lépnek, valószínűleg az újpestiek ellen. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!