Torna

2023.11.02. 17:00

Csak pár kérdőjel van, a szezon végén készülnek majd két edzéssel

A területi amatőrválogatottak országos nagypályás tornájának selejtezőjére december 1. és 3. között kerül sor Nyírbátorban.

Eltelt két év, így aztán ismét megrendezik a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját (MAVONT). A sorozatnak van egy selejtezője, aztán döntője, ahonnan a legjobb jogot szerez majd arra, hogy a nemzetközi porondon képviselje a magyar amatőr futballt. Az első ,,lépcsőt" december elején bonyolítják le, az úgynevezett Keleti vármegyék válogatottjai (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) Nyírbátorban fognak csatázni az első pozícióért. Borsodban Koleszár György a szakmai vezető, Kriston István a vezetőedző, akit Jordán András, valamint Bene Attila fog segíteni. Amint azt megtudtuk, a 18+2 fős keret kialakítása folyamatban van, hellyel-közel meg van, hogy kik juthatnak majd szerephez az egy hónap múlva esedékes mérkőzéseken, pusztán pár pozícióban gondolkodnak még a szakemberek.
– Vannak különböző kritériumok, melyeknek meg kell felelniük a játékosoknak – nyilatkozta lapunknak Koleszár György. – Van megkötés a korosztályt illetően, és van arra vonatkozóan, hogy a labdarúgó nem rendelkezhet, rendelkezhetett profi státusszal sem nagypályán, sem futsalban.

Síposok máshonnan

A 2023/2024-es vármegyei I. osztályú bajnokság őszi idénye még zajlik, amennyiben nem jön közbe váratlan esemény, akkor november 25-én a 16., első ,,tavaszi" körrel fog zárulni a fél szezon.
– Azt ezt követő egy hétre tervezünk két edzést a csapatnak, a taktikai feladatok gyakorlására ezen két foglalkozás elegendő lesz – közölte Koleszár György. – Legutóbb, 2021-ben, a Hajdúszoboszlón megrendezett selejtezőn a második helyet értük el, így sajnos nem jutottunk túl az első fordulón. Viszont: két alkalommal bejutott a gárda az országos döntőbe, és mindkét alkalommal a 3. helyen zárt a társaság.
Az egyik változás a MAVONT-on, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben – amikor a résztvevő vármegyék delegáltak játékvezetőket – ezúttal már olyan vármegyéből érkeznek síposok a helyszínre, akik nem érintettek.
A pontos program egyelőre nem derült ki, hogy ki, kivel, és mikor csap össze Nyírbátorban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!