Labdarúgás

2023.10.06. 14:30

Jó ebéd helyett Kövesden szól a nóta

Mezőkövesd - Az alsóházi, kvázi kiesési rangadón az első hazai győzelem megszerzéséért száll harcba az MZSFC.

Pakson, Vajda gólja után nagy volt az öröm a kövesdieknél, ám a meccs végére pont nélkül maradt a csapat

Fotó: Árvai Károly

A labdarúgó NB I 9. fordulójában, szombaton 12.45-től rendezik meg Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC bajnokit. A délidőre tett meccsen, a Jó ebédhez szól a nóta rádióműsort, és persze a hétvégi fő étkezést kedvelők bizonyára nem lesznek jelen, jó hír viszont, hogy a dél-borsodi gárda modellezheti a közeljövő mérkőzéseit, ugyanis ezt követően további négy alkalommal (!) játszanak ebédidőben bajnokit (október 21., 12.30: Kisvárda ellen idegenben, október 29., 13.15: MTK ellen otthon, november 4.,12.30: Debrecen ellen otthon, november 11., 14.15: Diósgyőr ellen idegenben).

Maradva a mostani kihívásnál, nagyon fontos, tulajdonképpen kiesési rangadót játszik a Kövesd. A tavalyi Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg hasonló helyzetben van, de egy ponttal többet szereztek, és egy hellyel jobban állnak a tabellán, mint a kieső pozícióban, a 11.-ként állomásozó dél-borsodiak. A meccs tétje nagy: amelyik csapat nyer, az picit távolabbra kerül a lefelé, az NB II felé húzó helyezésektől.

A kövesdiek a múlt hétvégén a tabella élmezőnyéhez tartozó Paksi FC vendégei voltak, és bár annak ellenére, hogy az első félidőben vezetést szereztek és sokáig pontszerzésre álltak, a 84. percben kapott második gól elúsztatta ezen reményeiket, 2-1-es vereséget szenvedtek. Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig zavart bele a csapat életébe ez a fájó pontvesztés, így felelt Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője:

– Természetesen zavart minket, hogy nem sikerült pontot szerezni, a meccs utáni sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy önmagunkat vertük meg. Túl hosszan azonban nem foglalkoztunk ezzel, és bár jól esett, hogy sok helyről azt hallottuk, hogy legalább egy pontot érdemeltünk volna, a jó eredmény elmaradt. Az viszont megerősödött bennünk, hogy az út, amin próbálunk haladni, az jó irányba visz, és azt is tudjuk, hogy fokról fokra kell fejlődnünk, hogy versenyképesek legyünk.

Megoldják

Szóba hoztuk az MZSFC vezetőedzőjének, hogy a belső védők közül ezúttal nem számíthat Beriashvilire, aki Pakson összeszedte ötödik sárga lapját, és emiatt ki kell hagynia a mostani mérkőzést. 

– Ilyen előfordul, hogy kiesik valaki, de azért van bő keretünk, hogy megoldjunk minden helyzetet – mondta Kuttor Attila, aki arra a kérdésre, hogy milyen ellenfélre számít ezen a fontosnak tűnő, kiesési rangadónak számító meccsen, így felelt: – Egy egységes csapatra számítok, a ZTE személyében. Azt gondolom, hogy még az elején járunk a bajnokságnak, és emiatt nem szabad a csapatokat besorolni. Viszont minden bajnoki fontos, és mindegyiken nyerni szeretnénk, most is azzal a céllal lépünk pályára, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az ebédidős mérkőzés mennyire jelenthet gondot.

– Nem érdekes, hogy mikor, milyen időben, milyen körülmények között kell játszanunk, mert mindenhez alkalmazkodnunk kell – jelentette ki a kövesdi edző, aki arra a kérdésre, hogy nyerni fog-e csapata, ezt válaszolta: – Annak reményeben készültünk fel legjobb tudásunk szerint. 

A mostani meccs után két labdarúgó egy időre elhagyja a kövesdieket, ugyanis a Comore-szigetek-i védő, Younn Zahary meghívót kapott hazája válogatottjába, a Zöld-foki szigetek elleni felkészülési mérkőzésre, amelyet október 17-én rendeznek, míg az észak-macedón támadó, David Babunski nemzeti együttesének október 14-i, Ukrajna elleni, idegenbeli Eb-selejtezőjén, és az október 17-i, Örményország elleni hazai pályán sorra kerülő felkészülési meccsén juthat szóhoz.

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Piscitelli – Lukic, Zahary, Pillár – Kállai K., Brtan, Nahirnij – Cseke, David Babunski, Vajda – Drazic.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!