Karate

2023.10.27. 11:00

Helytálltak, azonban nem jutottak tovább

A budapesti Papp László Sportarénában kedden kezdődött és vasárnapi tartó WKF felnőtt karate világbajnokságon miskolci érdekeltség is volt csütörtökön.

Fotó: Jani_Martin

Ekkor léptek tatamira a magyar csapat kata válogatottak, a Justitia Fuji-Yama SE három sportolójával, Tóth Vandával, Szilágyi Gergővel, és Elekes Mátéval a színeiben. A női csapat katában az Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda, míg a férfi csapat katában az Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő összeállítású egyság próbált a lehető legjobban szerepelni.

Elsőként a lányok közül Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda mutathatta be az Anan Dai formagyakorlatot. A magyar csapat harmadikként lépett tatamira, koncentráltan dolgoztak és nagy reményekkel várták a pontszámokat. A bírói kar 38,6 ponttal díjazta a látottakat, ami 4 tizeddel volt kevesebb, mint a csoport negyedik helyezett németeknek.

A férfiaknál Elekes, Thanh Tung és Szilágyi mutatott be katát, a csapat szinkronban mozogva, magából a maximumot kihozva szerepelt, de ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz. Az Anan Dai kata-ra 36,3 pontot kaptak, ami hat tizeddel volt kevesebb, mint a csoport negyedik helyén végző, és így továbbjutó macedónok pontszámánál. A selejtezők során végül a férfi gárda csoportjában az ötödik helyen zárt, a nők pedig a hetediken, és mivel a fordulóból csak a legjobb négy-négy együttes jutott tovább, a magyarok így búcsúzni kényszerültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!