Rali

2023.09.26. 12:25

Nőtt az előny összetettben

Két tized másodpercen múlt a második helyezés, az összetettben viszont nőtt Hadikék vezetése.

Marosréti Ervin

Hadikék megerősítették vezető helyüket a Mitropa Kupában

Fotó: ME

Újabb dobogós helyezést hozott Hadik András és Kertész Krisztián a Mitropa Kupában. 

A Közép-európai sorozat résztvevői ezúttal Szlovéniában álltak rajthoz. A 11. Rally Nova Goricán Hadikék tudatos és taktikus versenyzéssel végeztek a dobogó harmadik fokán. A magyar kettős nagy csatát vívott német riválisával, amelyet végül az ellenfél két tizeddel megnyert. Az összkép azonban így is egyértelműen pozitív.

Esőben nem tökéletes

– Kicsit érdekes volt az időjárás, az első versenynap délelőttjén ugyanis esett az eső, a nedves körülményekre pedig nem volt tökéletes az autó - fogalmazott hazaérkezését követően Hadik András. - Éppen ezért óvatos voltam, a legfontosabb szempont az volt, hogy jó helyen fejezzük be a futamot. Ez sikerült, úgyhogy amiért mentünk, azt teljesíteni tudtuk. A pályák egyébként önmagukért beszéltek és a szervezés is tökéletes volt, ismét egy olyan hétvégén vagyunk túl, amellyel elégedettek lehettünk. Nova Gorica ismét megerősített minket abban, hogy jól döntöttünk, amikor idén a Mitropa Kupára helyeztük a prioritást. A záró verseny előtt az előnyünk 40 pont. Matematikailag nem vagyunk bajnokok, meglátjuk, mi lesz.

Az ERC-n indulnak

A svájci eseményt itthonról követi figyelemmel a páros és a csapat is, most ugyanis úgy néz ki, hogy Hadikék ezen a versenyen nem indulnak. Ott lesznek viszont a hazai rendezésű Európa-bajnoki futamon, amelynek október második hétvégéjén Nyíregyháza lesz a központja, a gyorsasági szakaszok döntő többségét pedig a Zemplénben bonyolítják le.

Rali ünnep lesz

– A szokottnál talán éppen ezért voltunk óvatosabbak - tekintett előre a miskolci ralis. - A Rally Hungary időpontja elég közel van, ezért nem szerettünk volna a csapatnak plusz munkát adni. Ez a hétvége a magyar rali ünnepének számít, természetes, hogy mi is szeretnénk kivenni belőle a részünket. Ráadásul messzire sem kell utazni, kézenfekvő volt tehát, hogy leadjuk a nevezésünket. A Mitropa Kupára visszatérve: Svájcban lesz az utolsó futam, az EU-n kívüli országban pedig jóval macerásabb a papírmunka, ezért mellőzzük azt a hétvégét. Október végén majd itthonról figyeljük az eseményeket. Senki ellen nem fogunk szurkolni, de a magunk sikeréért igen. Bízunk benne, hogy a jelenlegi előny elég lesz ahhoz, hogy megszerezzük a bajnoki címet.

A 11. Mahle Rally Mahle Nova Gorica (Mitropa Kupa) végeredménye

  1. László Martin, Berendi Dávid (Skoda Fabia Rally2 evo) 1:39:14,7
     
  2. von Thurn un Taxis Albert, Hain Jara (Skoda Fabia RS Rally2) +1:19,0
     
  3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta Rally2) +1:19,2
     
  4. Zrinski Ales, Vidmar Rok (szlovénok, Skoda Fabia Rally2 evo +4:14,5
     
  5. Skulj Mark, Sumer Pia (szlovénok, Opel Corsa Rally4) +4:17,5
     
  6. Garner Herman sen, Thannhauser Karin (németek, Mitsubishi Lancer EVO X R4) +5:26,9
     

A Mitropa Cup állása hét futam után

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII)  295

2. Skulj Mark, Sumer Pia (szlovénok, Opel Corsa Rally4) 253

3. Garner Herman sen, Thannhauser Karin (németek, Mitsubishi Lancer EVO X R4) 240

4. von Thurn un Taxis Albert, Hain Jara (Skoda Fabia R5) 216

5. László Martin, Berendi Dávid (Skoda Fabia Rally2 evo) 198

6. Roncel Simon, Kavcic David (szlovénok, Peugeot 208 Rally4) 188

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!