Labdarúgás

2023.09.17. 16:51

DVTK: fél óra sem kellett a lerendezéshez

Nyolcgólos meccsen jutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában a diósgyőri labdarúgócsapat.

A labdarúgó Magyar Kupában, a 3. forduló keretében, a 32 közé jutásért megrendezett mérkőzésen a DVTK NB I-es csapata a harmadosztályú, III. kerületi TVE vendége volt. A fővárosi csapat centerpályájának felújítása miatt, nem óbudai otthonában, hanem albérletben, Zuglóban, a BSVC pályán fogadta a Diósgyőrt. A házigazdák egyik erőssége, Barczi, aki három éven át a játszott a DVTK-ban, betegség miatt nem volt csapatban, keretben. A DVTK-ból Farkas D., Obounet, Klimovich, Edomwonyi és Kampetsis hiányzott, sérülés miatt, de a kezdőben kapott helyet a múlt héten igazolt Francisco Feuillassier. Az argentin, spanyol kettős állampolgárságú, 25 éves támadó beállításán túl az is érdekesség volt, hogy Holdampf ezúttal belső védőként játszott.


Több száz 
Több száz diósgyőri drukker előtt kezdődött a kupacsapata, tulajdonképpen azzal, hogy a 4. percben Pernambuco ziccerben a kapu fölé fejelt, Acolatse remek baloldali beadása után. Néhány másodperccel később azonban megszületett a vendégek első gólja, Pozeg Vancas balról érkező átadását követően Pernambuco lövésébe még bele lépett egy védő, akiről Feuillassier elé pattant a labda, a friss igazolás pedig laposan a kapuba bombázott, 10 méterről (0-1). Nem volt benne a játékban, de fertályóra játéknál Csesznekinek volt egy kaput eltaláló lövése, hazai részről. A 17. minutában jött a második diósgyőri találat, a fővárosiak védelme nem tudott hárítani, a labda Acolatse elé csorgott, aki 7 méterről a bal felső sarokba csavarta a lasztit (0-2). A gól után az első találatot jegyző Feuillassiert le kellett cserélni, mert megsérült, nem sokkal később pedig jött a harmadik diósgyőri dugó. A 26. percben Pozeg Vancas tálalt Pernambuco elé, utóbbi középről, 18 méterről a kapu jobb oldalába zúdította a labdát (0-3). A folytatásban Jurina, majd a bal oldali védő posztjából sokszor előre és befelé mozgó Stephen lábában maradt a negyedik találat. A 37. percben olyan történt, aminek szinte semmi előzménye nem volt, ugyanis a DVTK egyértelműen uralta a meccset, ám Buda gondolt egyet, megindult előre, Borbéllyal kényszerítőzött, a visszakapott labdával tett néhány lépést, majd 20 méterről, középről, a bal felső sarokba bombázott (1-3). Ez kedvet csinált a fővárosi csapatnak, Vankó lőtt a jobb kapufa mellé. 
A második félidő elején sem kellett sokat várni a diósgyőri gólra: a 49. percben Vallejo a kezdőkörből ívelte előre a labdát, amelyre Jurina érkezett a büntetőterületen belülre, és 8 méterről a kapus mellett a ketrecbe gurított (1-4). A folytatásban Acolatse lövését védte a hazai kapus, majd Csesznekiét a túloldalon Danilovic, aztán a frissen becserélt Bényei első labdaérintéséből épphogy a jobb kapufa mellé lőtt. A 72. és 73. percben is gólt szerezhetett volna a DVTK, előbb Lukács D. majd Pernambuco lövését védte Hajagos. Ami nem sikerült ekkoriban a diósgyőri támadóknak, azt összehozta egy védő, Lukács D. bal oldali szöglete után Papp M.-ről pattant a labda a kerületi kapuba (1-5). A hajrában Stephen gólveszélyes lövését blokkolták a védők, majd a túloldalon két csere hozott össze egy gólt. A 85. percben Török a 16-oson belül Zambóhoz passzolt, aki balról, 4 lépésről lőtt a kapuba (2-5). De ezzel még nem volt vége, a 88.-ban Jurek futott el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Lukács D. két védő szorongatásban vágta a kapuba (2-6).

A DVTK könnyedén jutott a legjobb 32 közé, nagy fölényben játszva, szűk fél óra alatt lerendezte a meccset, minőségi támadójátékával.

Labdarúgás: jegyzőkönyv

III. kerületi TVE – Diósgyőri VTK 2-6 (1-3)
Budapest, 850 néző. V.: Derdák (Szalai D., Ország).
III. kerületi TVE: Hajagos – Kulcsár D., Erdei, Papp M., Vankó – Cseszneki (Kósa, 81.) – Marques-Airosa (Kaszás, 58.), Borbély (Behovits, 75.), Buda, Lapu (Török, 46.) – Bartos (Zámbó, 75.). Vezetőedző: Harmati Tamás.
Diósgyőri VTK: Danilovic – Gera, Holdampf, Bárdos, Stephen – Vallejo (Bényei, 63.) – Feuillassier (Lukács D., 19.), Pernambuco (Csatári, 75.), Pozeg Vancas (Chorbadzhiyski, 63.), Acolatse (Jurek, 63.) – Jurina. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Gólszerző: Buda (37.), Zámbó (84.), ill. Feuillassier (5.), Acolatse (17.), Pernambuco (26.), Jurina (49.). Papp M., öngól (76.), Lukács D. (88.).
Jók: Hajagos, Cseszneki, ill. Pozeg Vancas, Pernambuco, Lukács D., Gera.
Harmati Tamás: – Már a sorsoláskor tudtuk, hogy a Diósgyőr az esélyese a mérkőzésnek, és ez be is bizonyosodott. Annak viszont örülök, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, és külön öröm, hogy a vége felé négy fiatal játékosomnak is lehetőséget tudtam adni, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. Az is öröm, hogy két gólt tudtunk rúgni ennek a kiváló Diósgyőrnek, akiknek gratulálok a továbbjutáshoz. 
Kuznyecov Szergej: – Nem tetszett, hogy időnként leálltunk, a rúgott hat gól mellett sokat hibáztak a játékosok, és ezt egy jobb csapat szigorúan kihasználhatja ellenünk. Sokat kell még gyakorolnunk azokat a helyzeteket, megoldásokat, amiket most kidolgoztunk ugyan, de kihagytunk. Éppen azért, mert a továbbjutásunk nem forgott veszélyben, időnként nem azt a csapatot láttam a pályán, amelyiket szeretném. Bízom benne, hogy a bajnoki mérkőzéseken nem ezt fogom látni. 

 

 

s

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!