Diósgyőri VTK

2023.09.07. 15:00

Még ketten az utolsó pillanatban is mentek

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége korábban meghosszabbította a hivatásos labdarúgók nyári átigazolási időszakát.

20230430 Miskolc Merkantil Bank Liga NB II. férfi labdarúgó mérkőzés. DVTK-AQVITAL FC CSÁKVÁR Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: Lőrinczy Attila #18

Fotó: Vajda János

A professzionális labdarúgók Magyarországon június 15-től – nem augusztus 31-ig, hanem – szeptember 6-ig válthattak klubot, a határidőt követően kizárólag a szerződéssel nem rendelkező futballisták igazolhatnak új egyesülethez. 

Az élvonalba nyáron visszakerült Diósgyőri VTK-nál még szerda este is történtek változások, de mielőtt erre kitérnénk, vegyük sorra a nyáron, idáig történteket.

A távozók közül az első a sorban Eppel Márton volt, még június elején, az 1991-ben született támadónak azóta sincs új csapata, szabadon igazolható. Őt követte az 5-szörös válogatott Könyves Norbert, a magyar-szerb állampolgár július 15-én aláírt a Paksi FC-hez. A hivatalos adatok szerint a kapus, Senkó Zsombor június 15-tel távozott az Andrássy útról, és érkezett meg egy nappal később a Zalaegerszegi TE FC-hez. A DVTK saját nevelésű futballistája, Szűcs Kornél június 19-én lett a Kecskeméti TE labdarúgója, míg a Puskás Akadémiával 2025. június 30-ig szerződésben lévő Radics Márton a diósgyőri kölcsönszerződésének lejárta után a Szeged-Csanád Grosics Akadémiához ment. Mezőkövesdről volt kölcsönben a DVTK-nál Cseke Benjámin, aki július 24-gyel visszament a dél-borsodiakhoz (a két klub nem tudott megegyezni). A szlovák-magyar futballista, Vajda Botond a tavaszt Tiszakécskén töltötte kölcsönben, és július 5-tel a Debreceni VSC-hez távozott, a hajdúságiak fizettek a fiatal labdarúgó játékjogáért. Illés Bálint június utolsó napjaiban már a Mezőkövesd Zsóry FC alkalmazásában állt, azok után, hogy a DVTK értékesítette a játékjogát a vármegyei riválisnak.

A Budapest Honvédhoz

Az egykori 36-szoros válogatott, Koman Vladimir június végétől nem a DVTK játékosa, az 1989-es születésű középpályásnak még nincs új klubja. Július 5.-ével szerződést bontottak Szőke Adriánnal, a szerb-magyar játékos a tavaszi, topolyai kölcsönjáték után nem tért vissza, vált szabadon igazolhatóvá. Augusztus végén a magyar-szlovák Medgyes Sinannal bontottak kontraktust Diósgyőrben, aki aztán szabadon igazolhatóként a Zalaegerszegi TE FC focistája lett.

Menet közben a tartalékcsapathoz kerültek hárman, és aztán az alábbiak derültek ki róluk: Viczián Ádám Tiszakécskén folytatja kölcsönben az NB II 2023/2024-es kiírásának végéig, Papp Marcell dorogi kölcsönjáték után tért vissza, szeptember 5-én bontottak vele (addig az NB III-as gárdában még játszott), így szabadon igazolható játékossá vált. Bertus Lajossal kapcsolatban szeptember 6-án 21.40-kor közölte a klub a közös megegyezéssel való szerződésbontást. Előtte tíz perccel (szerdán) Lőrinczy Attila távozásáról született anyag a DVTK közösségi felületén, akinek a játékjogát megvásárolta a Budapest Honvéd. Hornyák Marcell a 2022/2023-as csákvári kölcsön után a Pécsi MFC-nél lelt új klubra, míg Kispál Tamás az egri kölcsönvételt követően végleg a hevesiek labdarúgója lett. Zsemlye Balázst 2022 nyarán a szlovák II. ligás Terebeshez irányították, kölcsönbe, majd 2023 elején a szlovén NK Naftánál játszott volna, csakhogy az első téli felkészülési meccsen megsérült. A 2002-es középpályással – aki korábban 2024. december 31-ig írt alá a DVTK-hoz – augusztus közepén bontottak szerződést, jelenleg egy NB II-es klubnál van próbajátékon.

Külön kategória a Julien Célestine (francia-olasz, US Concarneau – Franciaország) esete, aki június 23-án jött, de ment is augusztus 31-ével Diósgyőrből, családi okok miatt. A DVTK aktív volt ugyan a piacon, ám csak külföldi játékosokat szerzett meg – két kapust, és tíz mezőnyjátékost, Célestine-t immár nem számolva –, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a magyar játékosok ,,túl drágák". Kuznyecov Szergej aktuális keretében 3 kapus, 7 védő, 6 középpályás, illetőleg 9 csatár található, belevéve a Kazincbarcikával köttetett kooperációban lévő Csatári Gergőt, és Jurek Gábort.

A piros-fehérek – miután a hét végén nincs bajnoki forduló a válogatott szereplése miatt – szombaton zárt kapus felkészülési mérkőzést játszanak az NB II-es KolorCity Kazincbarcikai SC ellen. A 11 órára kiírt összecsapás zárt kapus lesz.

Megyei foci hírek a boon.hu oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!