Helyi sport

2023.07.25. 10:31

Tóth Vanda ezüstérme

A Miskolci Egyetem hallgatója az Európai Egyetemi Küzdősport-bajnokság karate tornáján lett dobogós.

Balról, Pálinkás András (klubedző), Tóth Vanda és Büchler Zsolt (szövetségi kapitány)

Fotó: Magánarchívum

Tóth Vanda a Miskolci Egyetem hallgatója, a miskolci Justitia Fuji-Yama SE sportolója ezüstérmes lett a Zágrábban megrendezett Európai Egyetemi Küzdősport-bajnokság karate tornáján. A sportoló felkészülését Anti Zsuzsanna a magyar karate kata válogatott edzője irányította.
A női formagyakorlat versenyszámban Tóth Vanda 35 induló közül jutott a döntőbe pénteken. A miskolci versenyző az első körben Suparinpei katájával 22,5 ponttal jutott tovább a 4. helyen. A 16 között a Papuren-t mutatta be hatodikként, amely jobban sikerült számára, ezzel 23,5 ponttal a 4. helyen továbbjutott a legjobb 8 közé. A helyosztón másodikként prezentálta formagyakorlatát, az Anan Dai-t, amely 23,4 értékkel a legmagasabb pontszámot érte el, így a vasárnapi döntőbe jutott.
A fináléban a Miskolci Egyetem hallgatója alulmaradt a portugál Fernandes Natachaval szemben, aki ellen a Chibana No Kushanku katát mutatta be, amelyet a bírók 39,1 ponttal díjaztak. Ennek ellenére is pályafutása egyik legszebb sikerének örülhet a női kata csapatban az őszi budapesti világbajnokságra készülő fiatal sportoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!