Tenisz

2023.06.11. 10:29

Teniszben és matekban is ötös a sportiskolás

Családi bravúrokkal büszkélkedhet a Vucskó-família.

Tóbiás Balázs és edző-nagyapja, Vucskó Sándor.

A napokban tartották a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. évzáró ünnepségét. A Művészetek Házában rendezett gálán az intézmény szakosztályainak legkiválóbbjait díjazták: teniszben Tóbiás Balázs vitte el a pálmát.

Sokra viheti

Az MVSI-MIVAS SE tagja öt éve űzi versenyszerűen kedvelt műfaját. Korosztályos fedettpályás országos bajnoki, magyar bajnoki és diákolimpia érmekkel dicsekedhet, de a tanulásban is élen jár, a Diósgyőri Gimnázium 11/A osztályában a matematika a kedvence.

– Úgy látom, hogy a matekkal még sokra viheti az életben – mondta édesanyja, Vucskó Zsuzsanna, aki a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola igazgatója, majd hozzátette: – Persze a teniszben elért sikereire is nagyon büszke vagyok.

Balázs edzője a nagyapja, a Miskolci Egyetem hajdani testnevelő-oktatója, Vucskó Sándor és, hogy teljes legyen a családi sztori: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közelmúltban tartott miskolci  közgyűlésén Vucskó Zsuzsannát választották elnökké, így ő lett a harminc éves munkája után leköszönt Fazekas Miklósné Ildikó örököse. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!