Szabadidősport

2023.06.06. 09:36

Mindenki mozduljon! – ajánlja az olimpiai bizottság

Világszerte olimpiai bajnokok, olimpikonok csatlakoztak a mozgalomhoz.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság felhívásához csatlakozva a Magyar Olimpiai Bizottság az Olimpia Napján – amelyet hagyományosan június 23-án tartanak meg – igyekszik inspirálni és mozgásra bírni az embereket. Világszerte olimpiai bajnokok, olimpikonok csatlakoztak a mozgalomhoz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy bár a világ gyorsabban mozog, mint valaha, az emberek sajnos egyre kevesebbet mozognak, s ezen változtatni kell. A WHO kutatása szerint ugyanis minden negyedik felnőtt, és a fiatalok több mint 80 százaléka nem éri el az egészséges élethez ajánlott minimális aktivitási szintet. A leggyakoribb magyarázat: nincs idő. De elég már napi harminc perc mozgással kezdeni, és azt hatvanig növelni, mert ez segít a szív, a test és az elme működésében, megelőzheti a betegségeket, csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit.

A Magyar Olimpiai Bizottság az Olimpia Napján a Városligetben, egész napos aktivitással hívja fel a figyelmet a mozgás fontosságára. Az esemény különlegessége, hogy jó néhány olimpiai bajnok is megtiszteli jelenlétével az eseményt, sőt, maga is ringbe száll. Az Olimpia Napja 2024 méteres futással kezdődik a párizsi olimpia jegyében, amelyet streetball-torna és kispályás labdarúgótorna követ, amelyre a MOB várja a csapatok jelentkezését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!