Labdarúgás: DVTK

2023.06.03. 08:30

Pénteki menő lett Könyves is

Eppel Márton után Könyves Norberttel is szakított a DVTK labdarúgócsapata.

Könyves (pirosban) két év után távozik a DVTK-tól

Fotó: Bujdos Tibor

A Diósgyőri VTK egy nap alatt két 30 év feletti, volt válogatott támadójától is megvált, a nemzeti együttesünkben 8-szor szerepelt, korábbi NB I-es gólkirály, Eppel Márton után, pénteken este Könyves Norberttel is szerződést bontottak a piros-fehérek. 

A június 10-én a 34. születésnapjához érő, 5-szörös magyar válogatott két éve érkezett a DVTK-hoz, a 2021/22-es évadban a csapat húzóembere volt, nem rajta múlott, hogy a kiesés után nem sikerült egyből visszajutniuk a piros-fehéreknek az élvonalba, ugyanis a támadó 29 bajnokin 15 gólt szerzett. 

A most véget ért idényben közel sem ment ilyen jól Könyves Norbertnek, sérülések miatt sok meccsről hiányzott, és egy olyan mérkőzés sem volt, amelyen végig a pályán lett volna. Összesen 19 találkozón jutott szóhoz, hétszer volt kezdő, de mindannyiszor lecserélték, illetve 12 alkalommal a kispadról küldték játékba. Mindössze 653 percet játszott, gólt csak egy mérkőzésen szerzett, ám akkor, az MTK Budapest elleni, hazai pályán 3-0-ra megnyert összecsapáson kettőt is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!