Labdarúgás

2023.05.11. 07:00

Új fejlemény a Barcika licenc problémájával kapcsolatban

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága az összes NB I-es és NB II-es csapatnak adott licencet.

A Barcika (kékben) is megkapta a licencet az NB II-re

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága szerdán tartotta második ülését, amelynek során azoknak a sportszervezeteknek a beadványait bírálta el, akiknek elsőre nem sikerült minden szempontból megfelelő anyagot benyújtaniuk, és a hiánypótlásra szólították fel őket. 

A testület idei második ülésén tíz sportszervezet kapott licencet. Az élvonalban szereplő Kecskeméti TE, Újpest FC és Kisvárda MG is nemzetközi, az NB I-re is érvényes licencet kapott, az NB II tagjai közül a Győri ETO FC szintén nemzetközit, a Pécsi MFC NB I-es licencet, míg a BFC Siófok és a KolorCity-Kazincbarcikai SC NB II-es licencet kapott. Szintén ez utóbbi dokumentumot szerezte meg három olyan gárda, amelyik jelenleg az NB III-ban szerepel, a BVSC-Zugló, a Hódmezővásárhelyi LC és a Tatabányai SC. 

Korábban, első körben, 2023. április 20-án 29 sportszervezet jutott licenchez, és a mostani döntés egyben azt is jelenti, hogy nem lesz olyan csapat sem az NB I-ben, sem az NB II-ben, amelyik ne szerepelhetne a pályán elért eredménye szerinti osztályban.

Licencet kaptak

Jelenlegi NB I-es csapatok
Nemzetközi (egyben NB I-es) licencet kaptak április 20-án (9 csapat): Mezőkövesd Zsóry FC, Ferencvárosi TC, Debreceni VSC, Puskás AFC, Paksi FC, Zalaegerszegi TE FC, Mol Fehérvár FC, Budapest Honvéd, Vasas FC.
Nemzetközi (egyben NB I-es) licencet kaptak május 10-én (3 csapat): Kecskeméti TE, Újpest FC, Kisvárda MG.
 

Jelenlegi NB II-es csapatok
Nemzetközi (egyben NB I-es) licencet kapott május 10-én (1 csapat): Győri ETO FC.
NB I-es licencet kapott április 20-án (7 csapat): Diósgyőri VTK, MTK Budapest, FC Ajka, Gyirmót FC Győr, Szeged-Csanád GA, Szombathelyi Haladás, Nyíregyháza SFC.
NB I-es licencet kapott május 10-én (1 csapat): Pécsi MFC.
NB II-es licencet kaptak április 20-án (9 csapat): Soroksár SC, Tiszakécske LC, Aqvital FC Csákvár, Budafoki MTE, Credobus-Mosonmagyaróvár, Szentlőrinc, HR-Rent Kozármisleny, Dorogi FC, Békéscsaba 1912 Előre
NB II-es licencet kapott május 10-én (2 csapat): BFC Siófok, Kolor-City Kzincbarcikai SC.
 

Jelenlegi NB III-as csapatok
NB II-es licencet kapott április 20-án (4 csapat): Iváncsa KSE, III. kerületi TVE, Veszprémi LC, Debreceni EAC. 
NB II-es licencet kapott május 10-én (3 csapat): BVSC-Zugló, Hódmezővásárhelyi LC, Tatabányai SC.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!