Izgalmas rendezvény

2023.05.26. 12:00

Jövő szerdán: Kihívás Napja!

Ahogy az utóbbi években, évtizedekben, úgy ismét lesz Challenge Day.

ÉM

Települések, tanintézmények, közösségek és munkahelyek nevezhettek az idei Kihívás Napjára, előbbi három még most péntekig, munkahelyek május 5-ig. Az eseményt 2023. május 31-én, szerdán tartják, a sportolási aktivitást 00.00 és 21.00 óra között ,,számolják".
A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönzés. Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – 1 aktivitásnak számít.
A Kihívás Napja 1982-ben Kanadából indult, és hamar meghonosodott Európában, illetve szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért.

Az első Kihívás Napja óta a vetélkedés számos újítással, újdonsággal, a településeken kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült. Az alapkoncepció azonban változatlan: sok mozgás, örömteli sportolás, ötletes- színes erőpróbák, közös küzdés, sportjátékkal megvalósuló közösségépítés. Az életünk egyébként is tele lehet kihívásokkal és a sorból kár kihagyni a Kihívás Napját – tudják ezt már az óvodásokon át, a tűzoltók, a munkahelyek, a települések, az amatőr sportolók és olimpiai bajnokok. A Kihívás Napja összeköt személyeket, közösségeket, generációkat, célokat, emlékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!