Labdarúgó NB II, DVTK

2023.04.30. 22:11

Bajnokként sziporkázott a DVTK (fotókkal, videókkal)

A piros-fehérek remek játékkal tették emlékezetessé a másodosztályban megszerzett hetedik bajnoki címüket.

Diósgyőri VTK vs. Aqvital FC Csákvár

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 35. fordulójában vasárnap este 8 órától a Diósgyőri VTK együttese az Aqvital FC Csákvár gárdáját fogadta.

A piros-fehérek már bajnokként láthatták vendégül a bennmaradásért küzdő ellenfelüket, köszönhetően annak, hogy a forduló zárómérkőzése előtt 11 perccel véget ért találkozón, a tabella második helyén álló MTK Budapest csak 1-1-es döntetlenre végzett az FC Ajkával. Ezzel a fővárosiak ledolgozhatatlan hátrányba kerültek, így már a diósgyőri meccs kezdete előtt a több mint ötezer piros-fehér drukker bajnokot köszönthetett.

A DVTK kezdőcsapata megegyezett azzal a tizeneggyel, amely a legutóbbi fordulóban, a szerdai, Szeged-Csanád GA ellen, hazai környezetben 2-1-re megnyert mérkőzésen bizalmat kapott. Az Aqvital FC Csákvár összetétele két helyen módosult a négy nappal ezelőtti, pályaválasztóként a HR-Rent Kozármislenytől 3-2-re elvesztett meccshez képest: Fejős és Magyar Zs. csak csere volt, Mészáros D. és Baracskai pedig kezdő.

Három gyors gól

A Diósgyőr bajnokhoz méltó formában kezdte a mérkőzést, 18 percen belül három gólt termelt. Már a 3. minutában előnyhöz jutottak, Lőrinczy jobbról elvégzett szabadrúgása a hosszú oldalon, a kaputól 5 méterre érkező Obounetről pattant a ketrec jobb oldalába (1-0).

Tíz perc múlva a gólszerző kitűnően ugratta ki a jobb oldalon Lukács D.-t, aki jobbról, 8 méterről, laposan lőtt a kapuba (2-0). 

Ezt követően öt perc kellett az újabb hazai gólörömhöz, Lukács D. balról érkező beadását Cseke 7 méterről fejelte a léc alá (3-0).

A mínusz háromban lévő vendégek ezután szerkezetet váltottak, a középpályáról Vaskó a hátsó sorba húzódott, középre, ötödik védőnek. Nem emiatt, de ő szépített, a 25. percben Posztobányi jobbról érkező szögletét fejelte a bal felső sarokra, a labdába Holdampf ugyan bóbitával még beleért, de a laszti útja a hálóban ért véget (3-1).

A szépítés után bátran játszott a Csákvár, próbálták tovább csökkenteni a különbséget, de nem jártak szerencsével. Persze közben a hazai alakulatnak is voltak lehetőségei, ám a szünetig az eredmény már nem változott.

A második félidőben a DVTK a szokásos presszingjét adta elő, a vendég csapat térfelén folyt a játék, és ennek során több hazai gólszerzési lehetőség adódott. Obounet és Lukács D. növelhette volna góljainak számát, előbbi háromszor, utóbbi kétszer, de ezek a helyzetek kimaradtak. Részben azért, mert a vendégek kapusa remek védéseket produkált. Aztán volt még egy-egy kapufa, előbb Lőrinczy majd Murka révén, de az eredmény mér nem változott, és ennek elsősorban a vendégek örülhettek, ugyanis a Diósgyőrnek volt több helyzete.

A közönség viszont mindennel együtt remekül szórakozott. Amikor lefújta a játékvezető a meccset, akkor még jobban, mert jött a bajnokcsapat ünneplése.

Diósgyőri VTK – Aqvital FC Csákvár 3-1 (3-1)

 

Diósgyőr, 5500 néző. V.: Derdák (Ország, Király).

 

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Szatmári (Viczián, 46.), Bárdos, Medgyes – Cseke, Holdampf, Bényei (Jurek, 77.) – Lőrinczy (Bertus, 77.), Lukács D., Obounet (Könyves, 87.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

 

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs (Koval, 46.), Körmendi – Posztobányi (Tamás N., 62.), Mészáros D. (Kocsis D., 78.) – Torvund (Yanitskyi, 78.), Vaskó, Ominger – Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.

 

Sárga lap: Karacs (36.), Mészáros D. (74.).

 

Gólszerző: Obounet (3.), Lukács D. (13.), Cseke (18.), ill. Vaskó (25.).

 

Jók: Obounet, Medgyes, Lukács D., Cseke, Holdampf, Bényei, Lőrinczy, ill. Auerbach, Vaskó, Ominger.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!