Jégkorong

2023.02.27. 21:23

A Fradi ment a mennybe

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, hatodik mérkőzés

Fotó: Ádám János

A találkozó előtt egyszerű volt a képlet: ha a Fradi nyer, vége a párharcnak, továbbjutnak a legjobb négy közé zöld-fehérek és befejeződik a Macik idénye. Viszont amennyiben a DVTK Jegesmedvék nyer, akkor 3–3-ra alakítja az állást és szerdán Miskolcon következik a mindent eldöntő hetedik találkozó. 

A tény: a fővárosiak a hosszabbításban, vagyis már a negyedik negyedben, 72:08-nál döntöttek a maguk javára, így bekerültek a legjobb négy közé.

FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

Budapest, Tüskecsarnok, 1366 néző. V.: Babic, Németh M., Kis-Király, Váczi. 

FTC-Telekom: Arany – Hrabal, Kucsma, Betteridge, Kestila, Sailio – Karmeniemi (1), Seregély M., Kulmala, Nagy G. (1), Sointu (1) – Marva, Mesikammen, Kreisz, Tóth A., Turbucz 1 – Galántai, Kozma D., Bán K., Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs. 

DVTK Jegesmedvék: Voris – Kiss R., Vojtkó, Páterka, Kuleshov, Razumniak – Wehrs, Ilvessuo, Blasko, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Szirányi B., Berdnikov, Vas J., Farkas M. – Bennett, Illés M., Pecsét B., Galajda, Lövei. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 
Kiállítások: 6, ill 4 perc + végleges fegyelmi (Shkrabov).

A négy nyertes mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 4–2 az FTC-Telekom javára.  

(Részletek később.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!