2023.02.11. 18:35

A bánkúti gyereknek a jövő héten lesz jelenése

A franciaországi Méribelben zajlik az alpesi sívilágbajnokság

Vasárnap a férfiak lesikló versenyére kerül sor, ebben nem érdekelt Kékesi Márton, a DVTK kétszeres téli olimpikonja, akinek családja Mályiban él, a kiváló sportolót pedig bánkúti gyereknek becézik. 

– Marci még két számban érdekelt a vébén – mondta érdeklődésünkre prof. dr. Kékesi Tamás egyetemi tanár, aki fiának első edzője volt. – Tudomásom szerint február 15-én és 16-án szerepel, illetve szerepelne óriásműlesiklásban és szlalomban, de ehhez először kvalifikálnia kell magát, vagyis előcsatározás vár rá. Családilag reméljük a legjobbakat, bízunk Marci tudásában.

A síoktatóként is közismert édesapa néhány érdekességről is beszámolt még: 
– A fiam hazajöhetett volna a vébé úgynevezett holt idejében, de ennek nem látta és láttuk értelmét. Ugyanis két nap az út idáig, majd ugyanennyi vissza, ez pedig négy nap semmittevéssel érne fel. A szövetség csak két nap költségét fizeti, így Marci pillanatnyilag a saját pénzén kalandozik a világbajnokságon. Természetesen naponta gyakorol, ezzel viszont az a baj, hogy kövesek a pályák és ezek a rossz körülmények akár ismét tönkre tehetik a síléceit, amelyeket a napokban kellett cserélnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!