DVTK

2022.11.09. 15:10

Egy óra alatt lerendezte a listavezető - edzői nyilatkozatokkal frissítve

Az első helyen álló DVTK újabb háromgólos idegenbeli győzelmet aratott.

ÉM

A labdarúgó NB II. 16. fordulójában szerdán, kora délután a hat meccs óta veretlen, listavezető Diósgyőri VTK, a hét mérkőzéses veretlenségi sorozatot maga mögött tudható Aqvital FC Csákvár vendége volt. A hétközi fordulóban a vendégek szakvezetője a három nappal ezelőtti, Szeged-Csanád GA elleni, idegenben 3-0-s sikert elért kezdőcsapatán három helyen változtatott. Az akkor megsérült, szalag szakadást szenvedett és ezzel erre az évre kiesett Holdampf, és az azóta maródivá vált Koman keretben sem volt, helyettük Bertus és Eppel kezdett. Gerának most csak a kispadon jutott hely, az ő kárára, az elmúlt hetekben erős góltermelésbe kezdett, diósgyőri nevelésű fiatal, Jurek kapott bizalmat. Ennek a fordítottját lépte meg a hazai együttes vezetőedzője, aki a vasárnapi, HR-Rent Kozármisleny ellen, idegenben elért 3-1-es győzelem után mindössze három (!) játékost hagyott meg a kezdőből, a kapus Auerbachot, a védő Alaxait, és a középpályás Kártikot. A többieket a kispadra ültette, így nyolc ,,második vonalas” futballista kapott bizonyítási lehetőséget, ami előre vetítette, hogy ezen a meccsen hazai részről aligha lehet szó összeszokott játékról.

Vendég gólok

A csákvári csapat azonban nem foglalkozott azzal a meccs elején, hogy a játékosai megtalálják a helyüket a pályán, hogy egy kicsit ismerkedjenek az ellenféllel, és a saját játékostársaik helyezkedésével, az ide nekem az oroszlánt szlogennel mentek előre. Talán egy picit fejetlenül. Igaz, hogy az első negyedórában mezőnyfölényt harcoltak ki, és nekik volt néhány nem túl komoly kapu előtti lehetőségük, ám amikor kontra révén a DVTK másodszor is a csákvári kapu elé ért, megszerezte a vezetést.

A 15. percben Lukács D. futott el a jobb oldalon, kapu elé lőtt passzával, középen Eppel kereste, a labda azonban tovább suhant, a hosszú oldalon érkező Jureknek éppen jó lett, a fiatal csatár 6 méterről lőtt a rövid alsó sarokba (0-1).

A folytatásban már kiegyenlítettebb volt a játék, a hazaiaknak, Kártik révén volt ugyan egy lövésük, amit Danilovic hárított, ám egy újabb, a jobb oldalon futó akció végén ismét diósgyőri gól született.

A 29. percben Bényei beadása után nem tudott felszabadítani a hazai védelem, a labda a kapu elé érkező Szatmári elé került, aki 10 méterről lőtt a ketrec jobb oldalába (0-2).

A folytatásban Bokros sérülése után kényszerű csere történt a DVTK-nál, majd félidő hajrájában Alaxai fejese jelentette a félidő legnagyobb hazai lehetőségét. Ezt Danilovic hárította, a ráadás percében pedig Bertus kapkodott el egy góllal kecsegtető kontrát.

A második játékrész elején Tamás N. jó átadása után a csereként beállt Hornyák 11 méterről lőtt a jobb alsó sarok mellé, és ezzel egy nagy szépítési lehetőség maradt ki.

Az 57. percben Lukács D. számolt le azon hazai reményekkel, amelyek a pontszerzésre vonatkoztak: Csirmaztól, balról kapott labdát, majd elkezdett tekeregni a hazai védők között, végül 10 méterről lövésre szánta el magát, amibe a kapus ugyan beleért, de róla a bal alsó sarokba csorgott a laszti (0-3).

Ezután volt még rengeteg csere, a 64. percben egy Hornyák helyzet, aminél Danilovic védett, a 84. percben a becserélt diósgyőri fiatalnak, Illés B.-nek egy veszélyes szabadrúgása, de mindezektől függetlenül a harmadik DVTK gól után úgy tűnt, hogy a játékosok kötelező jelleggel letudják a meccs utolsó harmadát, az eldőlt meccsen.

A DVTK könnyedén és megérdemelten nyert, a rendezettnek nem nevezhető, eltartalékosított ellenféllel szemben. Ezzel az újabb sikerrel a piros-fehérek hét meccsesre nyújtották jó sorozatukat, lezárva az ellenfélét ugyanilyen hosszú szériáját.

Aqvital FC Csákvár vs. Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Csákvár, 300 néző. V.: Ducsai (Bornemissza, Varga G.)

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló, Alaxai, Vaskó, Baranyai – Kocsis D. (Gazdag, 56.), Magyar, Kártik (Ominger, 56.) – Tamás N. (Torvund, 60.), Baracskai (Hornyák, 46.), Fejős (Janyickij, 68.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros (Farkas D., 38.) – Bertus, Cseke (Viczián, 71.), Bényei (Radics, 62.) – Jurek (Illés B., 71.), Eppel, Lukács D. (Papp M., 62.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Sárga lap: Cseke (60.), Csirmaz (69.).

Gólszerző: Jurek (15.), Szatmári (29.), Lukács D. (57.).

Jók: Alaxai, Hornyák, ill. Lukács D., Danilovic, Jurek, Szatmári, Bertus.

Tóth Balázs: – Annak ellenére, hogy kikaptunk, büszke vagyok a csapatra. Az MTK meccs óta folyamatosan fejlődött játékunk, és ez ma is látható volt. Jó tanulópénz fiataljaink számára, hogy nem helyzetekre játsszák a futballt. A találkozó egyes időszakaiban domináltunk, beszorítottuk a DVTK-t, de kihagytuk lehetőségeinket.

Kuznyecov Szergej: – Fiatal, jó csapat a Csákvár, és jól is játszott. Megvalósítottuk elképzelésünket, kihasználtuk gyorsaságunkat és magabiztosan nyertünk. A végén akár még fölényesebb is lehetett volna győzelmünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!