Labdarúgás

2022.10.24. 20:08

Elkerült a kieső helyről a Mezőkövesd

A Ferencváros után az Újpestet is legyőzte a dél-borsodi labdarúgó együttes.

A Kövesd nyert az Újpest ellen

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I 12. fordulójában, hétfő este lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC csapata, a sárga-kékek az Újpest FC együttesét fogadták. Jó előjelekkel, ugyanis az előző bajnokiján, a címvédő Ferencvárosi TC-t győzték le a dél-borsodiak hazai környezetben, 2-1-re, a múlt hét közepén pedig a Magyar Kupában, a megye I-es Nyergesújfalu SE-t intézték el, idegenben, 4-1-re. Az Újpest is továbbjutott az MK-ban, az NB II-es FC Ajka vendégeként nyertek 3-1-re, előtte azonban, bajnokin, a Debreceni VSC otthonában 4-1-re kikaptak.

Kettő és egy sem 

Mivel a meccs kezdése előtt a két csapat között 3 pont volt a különbség a tabellán, a fővárosiak javára, a kieső helyen álló Kövesdnek nagyon kellett volna a győzelem, az azért járó pontok. A dél-borsodiak keretéből Madarászra és Rabatinra nem számíthatott szakvezetőjük, Kutor Attila, aki ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint amelyik az FTC ellen játszott. A lila-fehéreknél Banai, Croizet, Lirim és Kastrati neve szerepelt a sérültek listáján, a DVSC elleni kezdőből pedig Onovo és Tallo maradt ki, akik helyett Boumal és Goure kapott bizonyítási lehetőséget.

Lüktető 

Az már a meccs elején kiderült, hogy lüktető, változatos küzdelemre van kilátás, mindkét csapat igyekezett támadásokat vezetni, helyzetekig építkezni. Az 5. percben Antonov lövését fogta a hazaiak hálóőre, válaszul, a 13. minutában Molnár G. tornáztatta meg a vendégek kapusát. A félidő közepén kétszer is gólt szerezhetett volna az Újpest, előbb Simon K. közeli lövését hárította Piscitelli, majd az ezt követő szögletet követően Diaby fejesét mentette bravúrral. A 25. percben Molnár G. közeli fejese akadt meg Nikolicban, majd Csoboth kísérleténél volt ismét jó helyen a hazai cerberus. Mindkét csapat gyorsjáratban közlekedett, főleg a középpályán, ennek köszöntően pezsgő volt a mérkőzés. A 33. percben az első igazán jó átlövést is feljegyezhettük, Antonov jobb felső sarokra tartó löketét Piscitelli vette kézbe. Ezután ismét Molnár G. következett, aki középről 19 méterről célozta meg a bal alsó sarkot, de Nikolic odaért a labdára. A félidő hajrájában Simon K. távoli löketét fogta meg Piscitelli, majd a Katonáét, és ezzel a hazai kapus lett az első játékrész legjobbja.

Fordulás után

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, ennek a jogosságát a Kövesd igazolta, még egy perc sem  el a második játékrészből, amikor egy szép támadás végén Drazic betalált, a szezonbeli hatodik gólját szerezve ezzel. Az 53. percben meg lehetett volna a hetedik is, de 6 méterről a felső léc fölé durrantott a csatár. Az első félidőben több helyzetet kidolgozó Újpest, hátrányba kerülve még feljebb tolta védővonalát, jellemzően a hazai térfelén folyt a játék. Az 58. percben a Simon K. – Piscitelli párharcot ismét utóbbi nyerte, aztán nem sokkal ezután, Goure közeli lövését hárította óriási bravúrral a hazai kapus. A Kövesd zártan, fegyelmezetten védekezett, megugrásokra akart játszani, a vendégek a szűk területen nem voltak olyan hatékonyak a helyzetek kialakításában, mint az első félidőben. A 74. percben Csoboth lövése pattant szögeltre, egy védőről, a végén, a 93. percben Csongvai szabadrúgást még megfogta a mezőny legjobbja, Piscitelli.
Az Újpest az első félidei jobb támadójátéka után, hátrányba kerülve, támadásban csak szenvedett, a Kövesd remek kapus teljesítménnyel, és jó védőjátékával szerezte meg a győzelmet.

Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, 1500 néző. V.: Zierkelbach (Garai, Vígh-Tarsonyi).

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (9) – Kállai K. (6), Pillár (7), Lukic (7), Vajda (6) – Karnitski (6) – Babunski (6), Molnár G. (7), Besirovic (6), Cseri (5) – Drazic (7). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Újpest FC: Nikolic (7) – Szabó II. B. (6), Csongvai (6), Diaby (6), Antonov (7) – Boumal (6), Mack (6) – Simon K. (7), Katona (6), Csoboth (6) – Goure (6). Vezetőedző: Milos Kruscic. 

Csere: Szabó II. B. helyett Pauljevic (6) a 61. percben, Molnár G. helyett Brtan (-) a 77., Cseri helyett Vadnai (-) a 77., Boumal helyett Jakobi (-) a 77., Karnitski helyett Schmiedl (-) a 84., Katona helyett Borello (-) a 84., Simon K. helyett Bjelos (-) a 84. percben.
Sárga lap: Pillár a 14., Mack a 64., Piscitelli a 86. percben. 
Gólszerző: Drazic (1-0) a 46. percben. 

Kuttor Attila: – Nagyon értékes győzelmet arattunk, de azt gondolom, hogy ezt nem kell hangsúlyoznom. Az első félidőben teljesen kiegyenlített mérkőzést láthattunk. A második félidőben a gólunk megszerzése után a győzelem megtartása volt a célunk. El kell ismernem, hogy a szerencse is több esetben velünk volt, de azért állt mellénk, mert mindent megtettünk azért, hogy ez így legyen.
Milos Kruscic: – Csalódottak vagyunk, hiszen elveszítettük ezt a mérkőzést. Több dolog akadályozta ma a sikerünket. Első körben az, hogy nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, ezen belül is a befejezéseinkkel volt a baj. A második félidőben is próbáltunk nyomást helyezni a hazaiakra, megpróbáltuk kapott gól nélkül lehozni a találkozót, de a bekapott találat után nagyon nehéz volt visszajönnünk. Fordulás után volt egy száz százalékos ziccerünk, de a helyzetet nem sikerült belőni. Amíg az ilyen lehetőségekből nem születik gól, addig nem tudunk eredményesek lenni.

A gól története

46. perc: Kállai K. passzolt a jobb oldalról Molnár G.-hez, a támadó tovább tette középre a lasztit Drazichoz, aki három védő között tartotta meg a labdát, majd fordulásból, 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!