Kosárlabda

2022.09.01. 07:23

Két női és négy férfi­csapat csatázik majd

Nemzetközi tornát rendeznek Miskolcon Szaniszló Sándor emlékére.

ÉM

illusztráció / Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség szeptember 2–3-án már ötödik alkalommal szervez tornát Szaniszló Sándornak, a magyar kosárlabdasport, a miskolci és a miskolci egyetemi sportélet egykori meghatározó alakjának az emlékére. 

Díjátadás is lesz 

Az idei Szaniszló Sándor-emléktornán két női – Piestanske Cajky (szlovák), Hun-Therm DVTK –, illetve négy férfi- – BKM Lucenec (szlovák), Jászberényi KSE, Debreceni EAC U23, MEAFC-Miskolc – csapat vesz részt. A pénteki nyitónapon valamennyi résztvevő az Egyetemi Körcsarnokban méri össze tudását. A 18.45-kor kezdődő megnyitóünnepség keretében megkoszorúzzák a példaértékű életutat maga mögött hagyó Szaniszló Sándor 2018-ban felavatott emléktábláját. Ezen az eseményen adják át a szövetség által idén alapított Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kosárlabdázásért díjakat is. A szombati folytatásban a két női csapat a DVTK Arénában mérkőzik meg egymással újra, míg a férfiak a MEAFC-Miskolc otthonában döntik el a végső helyezések sorsát. 

A program

Szeptember 2., péntek: 
15.00: Jászberényi KSE – DEAC U23 (férfi) 
17.00: MEAFC-Miskolc – BKM Lucenec (férfi) 
18.45: megnyitóünnepség 
19.00: Hun-Therm DVTK – Pies­tanske Cajky (női) 
Szeptember 3., szombat: 
15.00: Piestanske Cajky – Hun-Therm DVTK (DVTK Aréna) 
15.00: férfi bronzmérkőzés (Egyetemi Körcsarnok) 
17.00: férfidöntő (Egyetemi Körcsarnok) 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!