Új vezetőedző

2022.08.25. 07:28

Kuznyecovra bízták a DVTK-t

Újabb egykori ferencvárosi labdarúgó lett az NB II.-es diósgyőri labdarúgócsapat vezetőedzője.

BCS

Szász Ferenc tartott szerdán edzést a DVTK NB II.-es labdarúgócsapatánál, azok után, hogy a piros-fehérek eddigi vezetőedzője, Dragan Vukmir kedden távozott a klubtól. A Diósgyőrrel 12 másodosztályú bajnokit ötvenszázalékos mérleggel lehozó szerb–magyar kettős állampolgárságú tréner eddigi segítője azonban nem sokáig viszi a csapatot, ugyanis a korábbi ferencvárosi labdarúgó, Vukmir utódját már megtalálták. 

Kedden két edzőt név szerint is emlegettek a diósgyőri kispad esetleges várományosaként. 

Közülük Tomislav Sivic, aki jelenleg csapat nélkül van, és korábban sikereket ért el a DVTK-val, nem tér vissza Miskolcra, a jelenlegi klubvezetésben ugyanis még mindig ott vannak azok az emberek, akik olyan helyzetbe hozták, hogy távozásra, lemondásra kényszerült. Az 55 éves tréner a szerb Radnicki Nistől történt búcsúja óta pihen, és nagy valószínűséggel Szerbiában vállal újabb feladatot. 

A másik emlegetett edző Erős Gábor volt. A Kisvárda MG élvonalbeli csapatánál dolgozó edzőnek nincs meg az NB I.-hez szükséges pro licence, és emiatt a szabolcsi klubnál Török László „árnyékában” tevékenykedik, de ha meglenne a jogsija az élvonalra, akkor minden bizonnyal nagyobb fény esne rá. A labdarúgóként 111 NB I.-es mérkőzésen szerepelt egykori középpályással szívesen dolgozott volna együtt Bajúsz Endre, a DVTK szakmai vezetője, aki korábban két klubban is együtt futballozott Erős Gáborral (1999–2002: Győri ETO FC, 2004–2006: Pécsi MFC), ám egykori csapattársát élő szerződés köti a várdaiakhoz, emiatt szerdán nem vette az irányt Miskolc felé, hanem Kisvárdán vezényelt tréninget. 

A befutó 

Viszont Kuznyecov Szergej szabad volt, és a 39 éves ukrán–magyar kettős állampolgárságú edzővel megállapodott a DVTK, szerda este bejelentették szerződtetését. A piros-fehérek új trénere az ukrajnai Harkivban született, és amikor apja – aki szintén a Kuznyecov Szergej nevet viseli – 1991-ben a Ferencvárosi TC játékosa lett, ő is Magyarországra költözött. Budapesten nőtt fel, és miután végigjárta a korosztályokat, a fővárosi zöld-fehéreknél 4 NB I.-es bajnokin jutott szóhoz. Négy évvel ezelőtt hagyta abba a labdarúgást játékosként, ekkor kezdte el edzői pályáját. 2018 nyarán egykori edzője, Oleg Kononov mellett, az orosz Arszenal Tula csapatánál. Innen mentorával a Szpartak Moszkvához vezetett az útja, ahol szintén másod­edzőként dolgozott 2018 novemberétől 2019 októberéig, és ezalatt 1 alkalommal megbízott edzőként irányította az orosz élvonalbeli csapatot (az FK Krasznodar elleni meccsen, amelyen 2–1-es vereséget szenvedtek a moszkvaiak). Kononov mellett 51 alkalommal ült a kispadon, ami után Bölöni László segítője lett 31 meccsen, a görög Panathinai­kosznál, 2020 októberétől 2021 májusáig. 

Kuznyecov Szergejt csütörtök délelőtt mutatják be a DVTK játékosainak, ami után megtartja első edzését a vezetőedzőként most debütáló fiatal tréner.

1-1 meccs

A DVTK által hétfőn, a Pécsi MFC ellen, idegenben 4–3-ra elvesztett bajnokin kiállított diósgyőri játékosok közül Szatmári és Oláh Bálint is 1-1 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, ami azt jelenti, hogy egyikük sem szerepelhet a vasárnap 19.00-kor kezdő megyei rangadón, a Diósgyőri VTK – KC Kazincbarcika SC mérkőzésen. 

Szavazás

A Borsod Online internetes portál megszavaztatta látogatóit arról, hogy egyetértenek-e Dragan Vukmir menesztésével. Három kérdésre lehetett voksolni, és a szavazatok legnagyobb része, 39 százaléka arra érkezett, hogy „igen, ideje volt”. A 34 százalék vélekedett úgy, hogy „ezzel a kerettel más sem lesz eredményesebb”, míg 27 százalék véleménye szerint „nem az edző az oka a sikertelen szereplésnek”. 

(A borítóképen: Kuznyecov Szergejnek egy orosz élvonalbeli meccse van vezetőedzőként | Fotó: SM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!