Edelényi VSE

2022.07.17. 15:00

Mindenkit bemattoltak - „Tessék minket komolyan venni!”

A napokban díjkiosztó ünnepséget tartottak a Bódva-völgyi járás székhelyén.

Kolodzey Tamás

Az Edelényi VSE NB II.-es sakkcsapatbajnoka. Fotó: Olvasónktól

Az NB II.-es sakkcsapatbajnokság Barcza Gedeon csoportját az Edelényi VSE gárdája úgy nyerte, hogy valamennyi ellenfelét legyőzte. Az éremkiosztó ceremóniát követően az együttes egyik tagja azt írta közösségi oldalára, hogy „tessék minket komolyan venni!”.

Indulnak az NB I.-ben

– Ezzel a figyelmet akarjuk felhívni magunkra – adott magyarázatot a bejegyzésre Galkó Tibor szakosztályvezető. – Azt szeretnénk, hogy az elért eredményünkkel egyensúlyba kerüljön a támogatásunk. A várostól másfél millió forintot kapunk, és most ígéretünk van arra, hogy ezt az összeget Molnár Oszkár polgármester jóvoltából további egymillióval megtoldják. Szükségünk is van rá, hiszen ősztől nagy feladat vár ránk, ugyanis osztályt váltunk.

Az edelényiek jogot szereztek – a szuperliga után – a második vonalat jelentő NB I.-es szereplésre. Erről ezt mondta a gárda elöljárója: 

– Természetesen feltesszük a kezünket, élünk az alkalommal, és biztos vagyok benne, hogy megálljuk a helyünket az NB I.-ben. Várjuk az országos szövetség kiírását, a nevezési határidőig pedig reményeink szerint pénzügyi szempontból is egyenesbe kerülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!