Öttusa

2022.04.28. 07:42

Ketten: Guzi Blanka és Tóth Dorka

A tizenkét magyar induló közül heten jutottak tovább a szerdai selejtezőből a pénteki elődöntőbe a női mezőnyben, az öttusázók budapesti világkupaversenyén.

Berecz Csaba

Fotó: Dömötör Csaba

Köztük a miskolci Swimming PC két versenyzője, Guzi Blanka és Tóth Dorka.

Két csoportban összesen 61 sportoló küzdött a továbblépésért. A selejtező A jelű mezőnyében Gulyás Michelle az 5., Simon Sarolta a 9. helyével lett biztos elődöntős, a B csoportban pedig Bauer Blanka a 2., Erdős Rita a 6., Guzi Blanka a 10. pozícióval. Mivel a csoportok első 15 helyezettje mellett az a hat versenyző került a legjobb 36 közé, akik a továbbjutottak mögött a legtöbb pontot szerezték, így az A selejtezőben a 18. helyen végzett Tóth Dorka és a 19. Réti Kamilla is folytathatja a versenyzést a világkupán, ma a rangsoroló vívással (a magyarok közül Barta Luca, Papolczi Emília, Eszes Noémi, Gyugyi Laura és Dobronyi Dorina esett ki).

A miskolci Swimming PC versenyzői közül Guzi Blanka vívásban mindössze 13 győzelmet ért el, és ezzel csak a 21. volt, míg Tóth Dorka ennél is szerényebb eredményre volt képes, 10 győzelmével az utolsó előtti, vagyis a 30. helyről várhatta az úszást. A második tusában a miskolci klub mindkét sportolója javított, utóbbi 2:20,36-tal a 16. legjobb időt produkálta csoportjában, előbbi pedig 2:15,93-mal, a 13. helyet könyvelhette el.

A kombinált számban Guzi Blanka szokásához hűen jól szerepelt, 12:14-es ideje az ötödik legjobb volt, és ezzel 1046 pontot gyűjtve lett 10. helyezettként elődöntős.

Tóth Dorka remekelt a lövészet-futás során, 11:46-os ideje csoportjában a 2. legjobb lett, ennek köszönhetően 1048 ponttal zárt, a 18. helyen. Mivel azonban a másik csoportban szerényebb pontszámmal végeztek a versenyzők a 15. helyezett mögött, kiváló kombinált száma elődöntőt ért.

(A borítóképen: Guzi Blanka. Fotó: ÉM-archívum)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!