Diósgyőri VTK vs. Szent Benedek RA

2021.11.01. 09:30

A megnehezítés az elsődleges cél

Hétfőn, kora délután, első hazai találkozóját játssza a DVTK női röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: BRSE

Két körön van túl a női Extraligában a Diósgyőri VTK együttese, amely eddig 1 pontot szerzett, ugyanis az UTE-tól 3:2-re kapott ki, viszont az egyik bajnokesélyes, a Swietelsky-Békéscsabai RSE már nagyon kemény diónak bizonyult (0:3).

Több légiósuk is van a balatonfüredieknek, valamint a vezetőedzőjük is külföldi – Farkas Mihály

– Legutóbb, Békéscsabán a hazai csapat arra kényszerült a második szettben, 12–11-es vezetésünknél, hogy időt kérjen, és ez mindenképpen elismerés – jegyezte meg Farkas Mihály, a DVTK vezetőedzője. – A meccs azon szakaszában fel tudtuk velük venni a versenyt. Minden apró kis dolognak örülünk kell, de az látható volt, hogy minden téren nagyon nehéz ellenük. Támadásban, blokkokban egy emelettel feljebb dolgoznak, a magyar bajnokság egyik legjobb játékosállománya az övék, közte Európa-klasszis röplabdázók.

Két maródi, egy elment

A DVTK hétfőn, november 1-jén először játszik hazai összecsapást a szezonban, a Szent Benedek RA elleni fellépés 16 órakor kezdődik majd a városi sportcsarnokban. A piros-fehérek vezetőedzője az első két meccset nem követhette a kispadtól, egy korábbi eltiltás miatt (Szabó Éva másodedző helyettesítette), most azonban már ott lehet megszokott helyén.

– Több légiósuk is van a balatonfüredieknek, valamint a vezetőedzőjük is külföldi – mondta Farkas Mihály. – Ebből adódik, hogy ha bármi miatt változtatni kell, akkor a kispadon megfelelő minőségű játékosok állnak rendelkezésre. Az első hazai meccsünkön azt várom, hogy minél jobban nehezítsük meg a dolgukat. Amit gyakoroltunk, abból bizonyos dolgokat nem tudok majd viszontlátni, mert olyan összeállításban leszünk. Most más játékosnak kell más poszton játszani, ugyanakkor azt várom, hogy becsületesen helytálljunk, adjunk ki mindent magunkból, aztán kiderül a meccsen, hogy ez mire lesz elég.

Sérülés miatt a korábbi két maródi játékos, Kuzelová és Sitku még mindig nem bevethető. Újság még a DVTK háza tájáról az is, hogy hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a DVTK és az orosz Aleksandra Dmitrieva. Dmitrieva a nyáron igazolt a piros-fehérekhez, ahol az eddigi két fordulóban is pályára lépett (az Újpest ellen 17, míg a Békéscsaba ellen 9 pontot szerzett), ám egy elhúzódó, krónikus térd- és hátsérülés hátráltatja játékát, így a klubbal közösen a távozás mellett döntöttek. Arról, hogy pótolják-e a légióst, lesz-e új igazolás, később születik döntés.

(A borítóképen: Helytálltak a piros-fehérek Békéscsabán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!