DVTK

2021.09.30. 08:33

Újabb pontokat hullajtott el a DVTK

A diósgyőriek nem tudták megszerezni a kötelező győzelmet a kieső helyen állóval szemben.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában szerda este a Diósgyőri VTK együttese a III. kerületi TVE gárdáját fogadta. A négy bajnoki óta veretlen, a feljutásra hajtó, az idei másodosztályú küzdelmekre felülről érkezett hazai csapat az öt meccse nyeretlen, alulról, az NB III.-ból jött és az új osztályban kieső helyen álló fővárosiak ellen szállt harcba a pontokért.

Három új fiú

A DVTK összeállítása, azon belül is a védősor megtalálása jelentette a mérkőzés előtt a legnagyobb kihívást a piros-fehérek vezetőedzője, Kondás Elemér számára. Ugyanis a vasárnapi, Békéscsaba 1912 Előre ellen bajnokin, amely 2–2-re végződött, két belső védőjét is elveszítette a Diósgyőr, Polgár és Szatmári kiállítások miatt eltiltását töltötte le szerdán. Rajtuk kívül Hegedűs J. betegség, Karan pedig sérülés miatt nem volt bevehető. Emiatt kényszerből Oláh B. a hátsó alakzatba, középre került, és ezúttal nem három, hanem négy védővel játszott a DVTK. Az eltiltottakon kívül Horváth Z. maradt ki három nappal ezelőtti bajnokihoz képest, így összesen három új fiú futhatott ki a pályára, Bertus, Németh M. és Zsolnai. Előbbi kettő a középpályán kapott helyet, ahonnan Eperjesi és Bokros is hátrébb került, Zsolnaira pedig támadóként számított a szakvezető.

Első helyzetéből

Az első félidő elején meglepően bátran játszott a vendégcsapat, a négy védőjük előtti hármas szűrő, a Szalai V., Egerszegi és Rabatin trió gyakran szerzett labdát, és elsősorban középen igyekeztek zavarba hozni az ellenfél középpályásait. Több akcióját is lövéssel fejezte be a fővárosi együttes, de ezek nem voltak olyan nagy helyzetek, amik miatt remegniük kellett volna a hazai drukkereknek. Akkor sem, amikor a 17. percben Barczi szögletrúgásból a kapufát találta el. A DVTK az első húsz percben képtelen volt helyzetet kialakítani, úgy tűnt, hogy sok hátra a négy védő, mert a középpályások rendre túlerővel találták magukat szemben, és minden labda elveszett itt. Ám az első helyzetéből gólt szerzett a piros mezes hazai együttes. A 22. percben Németh M. a 16-os vonalánál becsapta védőjét, és így üresen jutott be a vendég büntetőterületen belülre, a saját maga által kialakított ziccert pedig jobbról, 12 méterről a kapuba vágta (1–0). A bekapott gól után sem változott a diósgyőriek játéka, igaz, már nem is volt nekik sietős, hazai részről beérték azzal, hogy rombolták az ellenfél fociját. A 27. minutában Molnár G.-nek volt egy jó szabadrúgása, majd 10 perces nihil következett, amelynek során a kapuk nem forogtak veszélyben. Amikor az időmérő a 37.-et kezdte el mérni, egyenlített a III. kerület csapata. A DVTK játékosai nem tudtak felszabadítani a védőharmadban, a labdát Schuszter jobbról bepasszolta Rabatinnak, aki Oláh B.-ről lefordulva került a 16-oson belülre, és ő is laposan a kapu jobb oldalába lőtt (1–1). Ez a találat nagyon hasonlított az elsőre, de ennél több már nem volt ebben a félidőben.

Fordulás után

A második félidőben Szelest állította a védelem tengelyébe a hazai szakvezető, Oláh B.-t pedig egy sorral előrébb léptette, Bertus lecserélésével. Viszont ezzel nem lett jobb a DVTK játéka, a hazai kulcsfigurák közül Molnár G. beadásai nem igazán sültek, Könyvest a vendégek kigyomlálták a játékból, a hazai csapatban nem volt senki, aki az átlagosnál egy picit többet nyújtott volna. A DVTK próbálkozott, de nem sok sikerrel, a csapat játékán a meccs kétharmadánál becserélt három játékos sem segített. Nem úgy a túloldalon Bori, aki felpörgette a fővárosiak támadójátékát, és nem rajta múlt, hogy nem találtak be. Hanem Rabatinon, ugyanis a 66. percben, ziccerben a kapu mellé fejelt a középpályás. A daráló Diósgyőrnek a 70. minutában Hornyák révén volt egy kapufája, de meglepő módon a rendes játékidő utolsó tíz percében inkább az óbudai csapat volt a kezdeményezőbb. A DVTK csak a ráadás perceiben helyezte nagy nyomás alá a vendégkaput, és bár ekkor már Könyves is észrevétette magát, és Horváth Z. összehozott egy felső lécet, ennél többre azonban nem futotta.

A halványan, sok hibával, ötletszegényen játszó piros-fehérek ezen a napon nem érdemeltek győzelmet. A diósgyőriek szerdán este újabb pontokat hullajtottak, sőt tékozoltak el, ráadásul itthoni környezetben, és ezzel pillanatnyilag távolabbra kerültek a feljutó helyek valamelyikétől.


Diósgyőri VTK vs. III. kerületi TVE 1–1 (1–1)

Diósgyőr, 1969 néző. V.: Szigetvári (Csatári, Varga G.).

Diósgyőri VTK: Póser – Eperjesi, Oláh B., Szűcs K., Bokros (Bárdos, 78.) – Zsemlye (Kocsis, 59.) – Molnár G., Németh M. (Hornyák, 59.), Bertus (Szeles, 46.), Zsolnai (Horváth Z., 59.) – Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

III. kerületi TVE: Balázs J. – Rédei (Kleisz, 11.), Erdei, Fejes, Tóth K. – Egerszegi (Bori, 65.), Szalai V. – Barczi (Horváth O., 90.), Schuszter (Köböl, 65.), Rabatin – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

Sárga lap: Eperjesi (68.), ill. Egerszegi (48.), Tóth K. (63.), Balázs J. (72.), Kemenes (kispadon, 73.), Bori (85.).

Gólszerző: Németh M. (22.), ill. Rabatin (37.).

Jók: senki, ill. Tóth K., Szalai V., Rabatin, Barczi.

Kondás Elemér: – Nagyon nehéz helyzetben vagyok, azt tudom mondani, hogy a mai napon nagyon gyengén játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet. Szereztünk egy szép gólt, de lassan szövögettük a támadásokat. A gól után sem éreztem azt magabiztosságot, amit szerettünk volna. A meccsen küzdelem volt, semmint játék. Azért nem tudtunk nyerni, mert sok hibával játszottunk.

Kemenes Szabolcs: – Nyilván nem mondok nagy dolgot azzal, hogy számunkra jelen helyzetben egy pontot szerezni Diósgyőrben kiemelkedő. Nem a pontszerzéshez gratuláltam a játékosoknak, hanem ahhoz, ahogy ezért megdolgoztak. Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy lefociztuk a DVTK-t, de eldőlhetett volna a mi javunkra is a mérkőzés. Az évad elején azon voltunk, hogy felvegyük a bajnokság ritmusát, ez ma sikerült, és ennek köszönhető a megszerzett egy pont.

(A borítóképen: A piros-fehérek rácáfoltak a papírformára, nem tudták kiharcolni a győzelmet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!