Kosárlabda

2021.09.09. 09:30

Szaniszló-emléktorna négy-négy csapattal

A miskolci kosárlabda felkészülési torna csü­tör­töktől szombatig tart.

Forrás: Pixabay/illusztráció

A negyedik alkalommal sorra kerülő, a MEAFC-Miskolc egykori sportvezetőjének, Szaniszló Sándornak a nevét viselő kosárlabda felkészülési tornán az idén négy női és ugyanenynyi férfiegyüttes vesz részt. A nemzetközi emléktorna háromnapos lesz, és két helyszínen zajlik, ugyanis a Szlovákiából érkező, élvonalbeli rózsahegyi női együttes csütörtökön és pénteken tud pályára lépni, és az első meccsét a többi találkozótól eltérően nem az egyetemi Körcsarnokban rendezik meg, hanem az átadás előtt álló diósgyőri sportcsarnokban, Miskolcon, az Andrássy úton. Ez a csütörtöki találkozó zárt kapus lesz, és nemcsak nézők, de a média képviselői sem lehetnek jelen a létesítményben (a DVTK NB I.-es női kosárlabdacsapata hétfőtől tartja itt az edzéseket). Mivel a torna további két résztvevője, a szlovákiai, élvonalbeli Young Angels Kosice és a hazai NB I.-re készülő TFSE-MTK pénteken érkezik Miskolcra, így nem tudnak a csapatok helyosztókat játszani, ezért a programot úgy állította össze a rendező, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség, hogy az azonos országbeli csapatok ne játsszanak egymás ellen. Így összesen négy nemzetközi találkozóra kerül sor az egyetemi Körcsarnokban, ahová várják a nézőket.

Ugyanitt a férfiaknál a mezőnyt két másodosztályú és két harmadosztályú hazai gárda alkotja, az élvonaltól most búcsúzott, jászberényi együttes és a salgótarjáni csapat az NB I/B Piros csoport rajtjára készül, a dunaharaszti és a hazai pályán játszó miskolci egyetemisták pedig az NB I/B Zöld csoportjának a küzdelmeire hangolnak. A férfiak pénteken elődöntőt, szombaton pedig helyosztó meccseket játszanak a 3. és az 1. helyért.


A program

Nők

Csütörtök

17.30: Diósgyőri VTK – MBK Ruzomberok (szlovák) (Diósgyőr, új csarnok)

Péntek

13.00: TFSE-MTK – MBK Ruzomberok (szlovák)

15.00: Diósgyőri VTK – Young Angels Kosice (szlovák)

Szombat

13.00: TFSE-MTK – Young Angels Kosice (szlovák)

Férfiak

Péntek (elődöntők)

17.00: Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE

19.00: MEAFC-Miskolc – Dunaharaszti MTK

Szombat (helyosztók)

15.00: előző napi vesztesek a 3. helyért

17.00: előző napi győztesek, döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!