öttusa

2021.09.17. 10:30

Most csapat-vb-ezüstös lett Haraszin

A 14 éves miskolci sportoló az U17-es öttusa-világbajnokságon egyéniben a 19. helyen végzett.

Berecz Csaba

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az Egyiptomban zajló U17-es és U19-es öttusa-világbajnokság szerdai napján rendezték a fiatalabb korosztály leány egyéni döntőjét, amelyben három magyar induló, Bauer Blanka, Zemán Zóra és a miskolci Swimming PC versenyzője, Haraszin Linda volt érdekelt. Közülük Bauernek sikerült legjobban a verseny, aki a 3. helyen érkezett célba, vagyis bronzérmet vehetett át. Zemánnak is sikerült az első tízbe kerülnie, a 9. helyen zárt, míg Haraszin a 36 fős mezőnyben a 19. helyen végzett. Mindez pedig azt eredményezte, hogy a magyar csapat, a fehéroroszok mögött, a 2. helyet szerezte meg, vagyis a Bauer, Zemán, Haraszin trió világbajnoki ezüstérmes lett. Érdekesség, hogy ugyanez a három lány a két héttel ezelőtt Portugáliában megrendezett Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett csapatban.

Szép eredmény

Mint ismert, ebben a korosztályban három tusában versenyeznek a fiatalok, mert vívó és lovagló számot nekik még nem rendeznek. A miskolci Haraszin Linda az első számban, az úszásban a 32. legjobb időt teljesítette, és 42 másodperces hátránnyal kezdhette meg a kombinált számot, a futás-lövészetet. Ez utóbbiban a 9. legjobb eredményt érte el, részben azért, mert a második lövészetnél „beragadt”, és azzal együtt, hogy nagyon sok versenyzőt sikerült megelőznie, a 19. helyre futott fel.

– Ez egy nagyon szép eredmény Lindától – mondta Fázoldné Ecsédi Zsuzsanna, a miskolci Swimming PC elnöke, majd így folytatta: – Úszásban már a selejtezőben is a legjobbját hozta, ezt sikerült a döntőben még tovább javítania, és nem mellékesen ezek az időeredmények jobbak voltak, mint a két héttel ezelőtti Európa-bajnokságon. Az, hogy ez a 32. helyre volt elég, nem tragédia, hiszen egy 14 éves lányról beszélünk, akinél szinte csak idősebbek voltak a mezőnyben, a versenyzők 98 százaléka egy vagy két esztendővel fölötte van. Haraszin Linda életkora alapján még két évig az U17-esek között versenyezhet. Úgyhogy egy 2007-ben született sportolótól ez a 19. hely dicséretes. Ami persze lehetett volna egy kicsivel jobb is, hiszen az erősebb számában, a laser runban benne maradt még néhány másodperc, de örülünk ennek az eredménynek, és büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen fiatal sportoló képviselte a klubunkat a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!