DVTK

2021.09.29. 08:30

Kieső helyen álló csapatot fogadnak szerdán a piros-fehérek

A szükségmegoldásokat kell alkalmazni a DVTK védelmének összeállításakor.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Imre Gyorgy

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában, szerdán 18 órától Diósgyőri VTK – III. kerületi TVE mérkőzést rendeznek Diósgyőrben. A feljutásért küzdő piros-fehérek a kieső helyen álló, az NB ­III.-ból a nyáron feljutott fővárosi együttest fogadják.

Már történelem

A DVTK az előző fordulóban, három napja 2–2-re végzett a szintén kieső helyen álló Békéscsaba 1912 Előre együttesének vendégeként. Ezzel összefüggésben először azt kérdeztük Kondás Elemértől, a piros-fehérek vezetőedzőjétől, hogy néhány órával az élcsapatnak nem számító Békéscsaba elleni igenbeli döntetlent megélve jó eredmény-e a 2–2 – mert 0–2-ről, emberhátrányban állt fel a csapat –, vagy a tabellát tekintve ez az elhullajtott pontok mérkőzése volt.

– A Békéscsaba elleni meccs már történelem. Előzetesen nyilván három pontot szerettünk volna szerezni, de 0–2-ről felálltunk emberhátrányban, majd kettős emberhátrányban fejeztük be a találkozót, így mondhatjuk, hogy a csapat kihozta a mérkőzésből a maximumot – felelte a szakvezető, akinek felvetettük, hogy kilenc emberrel fejezték be a vasárnapi bajnokit, a két belső védő kiállítása miatt, és arról érdeklődtünk, hogy jogosnak tartja-e a kiosztott piros lapokat. – Nem szeretnék ezzel foglalkozni. Így döntött a játékvezető. Teljesen mindegy, hogy én hogyan láttam.

Szeles visszatérhet

A kiállítottak, Polgár és Szatmári eltiltásukat töltik a mostani meccsen, és kíváncsiak voltunk arra, hogy az előző mérkőzést sérülés és betegség miatt kihagyó két belső védő, Karan és Hegedűs J. közül visszatérhet-e valaki a hátsó alakzatba, vagy szükségmegoldásokat kell gyártani, méghozzá nagyon rövid idő alatt...

– Így van, a két kiállított játékosra szerdán biztosan nem számíthatunk. Ugyanakkor Karan még nem tud a csapattal edzeni, Hegedűs J. pedig továbbra is betegséggel küzd. Örömteli, hogy Szeles vissza tud térni hozzánk, ő már a Szentlőrinc elleni kupameccsen is kapott 20 percet és a Tiszafüred elleni NB III.-as meccsen is játszott egy fél­időt. Részfeladatokat már meg fog tudni oldani, védekező középpályásként és belső védőként is tudunk rá számítani. Nagy valószínűséggel szükségmegoldást fogunk alkalmazni – mondta Kondás Elemér.

Támadó szellemű

Felvetettük a diósgyőri trénernek, hogy feltételezhetően a III. kerületi TVE elleni mérkőzésen nem a védekezés lesz a fő attrakció a DVTK részéről, mert mondhatni kötelező a győzelem a Békéscsabához hasonlóan kieső helyen álló fővárosi együttes ellen. És hogy mivel lehet ezt elérni?

– Az ellenfelet tisztelni kell, a másodosztályban senkit sem szabad leírni – jelentette ki a vezetőedző. – Mi minden mérkőzésen támadó szellemű játékot igyekszünk bemutatni. Ezt, ahogy látható volt, akár nyolc emberrel is megpróbáljuk, idegenben is. Hazai pályán is arra fogunk törekedni, hogy minél több támadást vezessünk. Nem lehet a csapatrészeket különválasztani, a védelemnek, a középpályának és a támadósornak is együtt kell dolgoznia ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

Megjegyeztük, hogy a fővárosi csapatban sok rutinos játékos szerepel, de meglehetősen gólképes a védelmük, majd azt kérdeztük: lehet ellenük a legutóbbi hazai bajnokin, a listavezető Nyíregyháza SFC elleni meccsen mutatott négy gólt eredményező támadójátékkal előrukkolni, és akár gólkülönbséget javító győzelmet elérni a mostani mérkőzésen?

– Ahogy mondtam, arra fogunk törekedni, hogy minél többször ott legyünk az ellenfél kapuja előtt és minél több helyzetet kialakítsunk, ott viszont már a játékosok döntik el, hogy az adott szituációban milyen megoldást választanak. Remélhetőleg a lehető legjobbat fogják választani és jó százalékban tudjuk majd kihasználni a helyzeteinket – válaszolta Kondás Elemér.


A várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Póser – Eperjesi, Szeles, Szűcs K. – Bertus (Németh M.), Zsemlye, Oláh B., Molnár G., Bokros – Könyves, Hornyák.

(A borítóképen: A piros-fehérek vasárnap ikszeltek Békéscsabán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!