öttusa

2021.09.15. 10:30

Haraszin döntős a világbajnokságon

A négyből három magyar lány jutott be az U17-es vb szerdai döntőjébe.

Berecz Csaba

Forrás: MÖSZ

Az Egyiptomban zajló U17-es és U19-es öttusa-világbajnokságon, az első napon, hétfőn a fiatalabb korosztály leányselejtezőjét rendezték. Négy magyar sportoló állt rajthoz, Bauer Blanka, Zemán Zóra és a miskolci Swimming PC versenyzői, Haraszin Linda és Kozma Réka. Az Alexandriában megrendezett versenyen az U17-es korosztály háromtusában méri össze tudását, felkészültségét, az úszást követően a kombinációs számban (futás, lövészet).

Nagyot mentek

A selejtezőben Haraszin és Bauer az A csoportba került, előbbi az úszásban a 26 versenyző között csak a 20. volt, utóbbi pedig a 12. lett. A folytatásban, a laser runban viszont nagyot mentek mind a ketten, a miskolci sportoló a legjobbnak bizonyult, és ez a csoport 5. helyét jelentette számára, Bauer pedig az 5. lett a kombinált számban, és egy hellyel Haraszin mögött végzett. Ezzel mindketten bejutottak a szerdai, 36 fős döntőbe. Ugyanez nem sikerült a második miskolci sportolónak, Kozmának, aki a B csoportban, úszásban ugyan a 3. helyen zárt, a futás-lövészet azonban nem jól alakult számára, ebben csak a 20. helyre volt jó a 26 sportoló között, és az összesítésben a 19. lett. Ezen selejtezőcsoport másik magyarja, Zemán úszásban a 4., laser runban a 10. lett, ami a csoport 3. helyét és egyben a döntőbe jutást jelentette számára. Érdekesség, hogy a vb-döntőbe jutott három magyar lány, néhány nappal ezelőtt, a Portugáliában megrendezett Európa-bajnokságon csapatban aranyérmet szerzett, azok után, hogy ott Bauer a 3., Haraszin az 4., Zemán pedig az 5. helyen zárt az egyéni versenyben.

(A borítóképen: Haraszin Linda, Bauer Blanka, Zemán Zóra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!