atlétika

2021.08.31. 18:00

Örömkönnyek Lublinban

Negyvenegy nemzet sportolói vettek részt a hallássérültek atlétikai világbajnokságán.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A lengyelországi Lublin városban szerepelt Gál Nikolett, a Miskolci Sportiskola tizenhét éves tagja, aki 100 méteres gáton állt rajthoz. Az elődöntőből 15,02 másodperces idővel jutott a fináléba, amelyben több hallássérült világbajnok és siketlimpiai bajnok is az ellenfelei között volt.

A hajrában gyorsított

– A táv második felében egyre jobb ritmusban vette a gátakat, majd az utolsó három akadályon beérte az előtte futó ukrán versenyzőt, és első világversenyén 14,89-dal bronzéremnek örülhetett – mondta edzője, Majkut Gergely, majd hozzátette: – Az első az orosz Klechkina lett 14,56-dal, a második helyen pedig az ukrán Shapoval végzett, 14,63-dal. Gál Nikolett ezekkel a szavakkal idézte vissza versenyét:

– Már az elődöntőben láttam, hogy nehéz dolgom lesz, mivel az előfutamból három ukrán és két orosz is továbblépett. A döntőben saját futásomra koncentráltam, minden körülményt kizárva gyorsultam, és óriási hajrával beértem a harmadik helyre. A célban kitörtek belőlem az örömkönnyek, nagyon boldog voltam.

A sportiskolás lány következő versenye az októberi U18-as ügyességi és gátfutó hazai csapatbajnokság, majd rövid pihenő után megkezdi felkészülését a jövő évi, Brazíliában sorra kerülő siketlimpiára és a hallássérültek U20- as Európa-bajnokságára.

(A borítóképen: A lublini dobogó harmadik fokán Gál Nikolett)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!