Diósgyőri VTK

2021.08.30. 09:30

Jó útra tért vasárnap a Diósgyőr

A meccs első negyede után a DVTK meggyőző teljesítménnyel szerzett három pontot.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II. 6. fordulójának nyitómérkőzésén vasárnap délután a Diósgyőri VTK együttese a Pécsi MFC-t fogadta. A két csapatnak komoly céljai vannak, a diósgyőriek szeretnének egyből visszajutni az élvonalba, a pécsiek pedig legkésőbb 2023-ig akarják ugyanezt elérni. Az FC Ajka ellen 2–0-ra megnyert meccséhez képest két helyen változtatott a vendégek szakvezetője a kezdőcsapatukon: Geiger sárga lapok miatt maradt ki, Hegedűs M. pedig csak kispados lett, viszont Marques-Airosa és Futó bizalmat kapott. A DVTK kezdője három helyen módosult a Szolnoki MÁV FC elleni 2–0-s vereség után, Hegedűs J. és Németh M. a cserék közé került, Suljic pedig keretben sem volt. Utóbbi sérülés miatt, és ugyanezen ok miatt nem állt rendelkezésre Könyves, Szeles és Danilovic sem. Velük szemben a sérülésből visszatért Molnár G. a kezdőben kapott helyet, csakúgy, mint Szűcs K. és Polgár.

Három belső

A kezdés után pedig kiderült, hogy a piros-fehérek szakvezetője a védelmet tekintve ugyanazokkal folytatta, akikkel a szolnoki második félidőt lejátszotta, ráadásul ugyanabban a formációban. Tudniillik, hogy három belső védővel játszott a Diósgyőr, a tengelyben Szatmárival, akik mellett Bárdosnak és Eperjesinek kellett a játék menetétől függően a középpályára fellépni, vagy hátrébb jönni a védősorba. Az viszont új volt, hogy a két védekező középpályás előtt, mellett Molnár G. szabadon játszhatott, szervezhetett, ahogy az is, hogy előtte nem egy ékkel, hanem támadópárossal állt fel a DVTK. Ez a hadrend bejött, ugyanis az első gólt az egyik szélső védő-középpályás Bárdos szerezte, és a két csatár is betalált, a szabadon mozgó Molnár G. pedig mind a három gólban aktívan benne volt. Az elsőnél róla pattant a labda Bárdos elé, a másodiknál és a harmadiknál pedig az ő indításai után alakultak ki a helyzetek, születtek a gólok. Az biztos, hogy játékban most volt a legjobb a DVTK ebben az idényben, azzal együtt is, hogy a meccs első negyedét ,,kihagyták”. Ahhoz, hogy ezt az időszakot kapott gól nélkül hozza le a hazai együttes, a játékvezetői csapat is kellett, ugyanis a pécsiek szabályosnak tűnő találatánál a partjelző lest jelzett, amiatt a játékvezető nem ítélt gólt. Viszont nem sokkal ezután a piros-fehérek két perc alatt kétszer is középkezdésre küldték a vendégeket. A 26.-ban egy jobb oldali hazai bedobás után a 11-es pont környékén álló Molnár G.-hez került a labda, akiről továbbperdült Bárdos elé, a szélső védő pedig balról, 13 méterről a kapuba bombázott (1–0). A 28.-ban Molnár G. a jobb oldalról ívelt át a hosszúra, ahol Horváth Z. lábáról a kapu bal oldala elé pattant a labda, az érkező Hornyák pedig 3 méterről fejelt a kapuba (2–0). A kétgólos hátrányba került PMFC nem tudott visszajönni a meccsbe, messze jártak attól, hogy szépíteni tudjanak, és ezen a szünetbeli hármas cseréjük sem segített. A DVTK picit visszább húzódott, kontrákra, az üresen maradó területek bejátszására apellálva, és ez be is jött. Két perccel azután, hogy az előrehúzódó Rácz L. közelről Póserbe fejelte a labdát, vagyis az 57. minutában, Molnár G. lőtte előre a labdát, amivel a bal oldalon Oláh B. törhetett be a 16-oson belülre. A középpályás kapura lövés helyett inkább jobbra passzolt, az érkező Horváth Z. pedig 10 méterről az üresen tátongó kapuba lőtt (3–0). Pár másodperccel később Hornyák duplázhatott volna, de nem sikerült neki. Ahogy a csereként beállt támadóknak, Makrainak és Zsolnainak sem a kapuba találnia, kontrákból, kecsegtető helyzetekből, de ezek miatt különösebben nem idegeskedtek a hazai drukkerek, ugyanis a meccs a harmadik góllal tulajdonképpen eldőlt. A többi már csak kozmetika lett volna a gólkülönbségen, a szépségtapaszért ácsingózó pécsiek ellen.


Diósgyőri VTK – Pécsi MFC 3–0 (2–0)

Diósgyőr, 2483 néző. V.: Szilágyi (Becséri, Aradi).

Diósgyőri VTK: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K. – Eperjesi (Karan 81.), Zsemlye, Oláh B. (Kocsis, 87.), Bárdos – Molnár G. (Németh M., 63.) – Hornyák (Makrai, 63.), Horváth Z. (Zsolnai, 81.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Pécsi MFC: Helesfay – Sági (Grabant, 46.), Rácz L., Preklet, Katona – Króner, Futó (Hursán, 67.) – Kónya (Tihanyi, 72.), Kövesdi, Marques-Airosa (Hegedűs M., 46.) – Adamcsek (Bíró, 46.). Vezetőedző: Vass László.

Sárga lap: Horváth Z. (35.), Eperjesi (75.).

Gólszerző: Bárdos (26.), Hornyák (28.), Horváth Z. (57.).

Jók: Molnár G., Szatmári, Bárdos, Horváth Z., ill. Kövesdi.

Kondás Elemér: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, jó, hogy három gólt szereztünk, sajnálom, hogy többet nem sikerült, pedig voltak lehetőségeink. Jó volt a csapat, jó ritmusban játszottak a fiúk. Persze voltak hibák, amiket javítani kell. Jó, hogy jönnek vissza sérülésből a játékosok, mert így nagyobb a variációs lehetőség. Nagyon örülök annak, hogy két perc alatt két gólt szereztünk, és már az első félidőben összejöhetett volna a három. A második játékrész elején az ellenfél nagy erőket mozgósított, de belőttük a harmadikat, és ez eldöntötte a mérkőzést. Utána voltak kontrák, amelyekből nagyobb különbségű győzelmet arathattunk volna. Jó lett volna többel nyerni, hogy javuljon a gólkülönbségünk. Hat meccs után nyolc találatnál járunk, és ha így haladunk, akkor folyamatosan egyre jobb lesz a csapat.

Vass László: – Összefoglalva a mai meccset: mélységesen csalódott vagyok, nem erre számítottunk. Nem az eredmény miatt mondom ezt, a mutatott játékban, a hozzáállásban voltak nagy hiányosságok. Nem jellemző ránk, de ezúttal hitehagyottan, gyáván futballozott a csapat, emiatt is alakult így az eredmény, számunkra kedvezőtlenül.

(A borítóképen: Feledtették múltkori rossz teljesítményüket a piros-fehérek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!