Triatlon VB – Edmonton

2021.08.22. 11:30

Aranyérmes lett Lehmann Csongor az U23-as triatlon-világbajnokságon

Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy minden a papírforma szerint alakult, hiszen a tiszaújvárosiak kiválóságának édesapjától, aki egyben az edzője is, még az edmontoni karanténidőszak alatt megtudtuk, hogy Csongor nagyon jó formában utazott el augusztus 14-én.

Forrás: World Thriatlon/thriatlon.org

Fotó: Tommy Zaferes

– Mondhatnám, hogy aranyérem-várományos, de ez függ a többiek teljesítményétől, és bizony a minimális szerencsefaktorral is számolni kell, de összességében bizakodóak vagyunk – nyilatkozta akkor Lehmann Tibor, aki kettős minőségben, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökeként és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjeként van jelen Edmontonban.

Az a jóslata is bevált, hogy az ellenfelek közül leginkább a német Tim Hellwiget – aki többszörös Eb-érmes, múlt hétvégén 13. lett Montrealban, az elit kategóriában – és az ausztrál Matthew Hausert kell a leginkább figyelni. A szombati versenyen ugyanis az élmezőny a futás első köréig közel együtt ment, majd elkezdett szétszakadozni. A végén aztán már csak hárman maradtak elöl, és Lehmann Csongornak a német Tim Hellwiggel, valamint az ausztrál Matthew Hauserrel kellett megküzdenie a dobogós helyekért. A futás során azonban a magyar triatlonos remek hajrájával a riválisok nem tudták tartani a lépést.

„Még nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mit érzek, hiszen ez most egy hihetetlenül emocionális pillanat számomra” – nyilatkozta közvetlenül a verseny után megkönnyebbülten Csongor. „Az utolsó percekben nagyon nagy nyomás alá helyeztem magam, és az utolsó kilométer hihetetlenül nehéz volt, de annyira szerettem volna megcsinálni. Fogalmam sem volt arról, mennyire vannak közel a többiek, csak feszegetni akartam a határaimat, és megpróbáltam nem hátranézni. ”

Lehmann Csongor egyébként 2018-ban megnyerte a junior vb-t, egy évvel később pedig – első éves U23-as indulóként – egyből ezüstéremmel mutatkozott be az idősebb korosztály küzdelmeiben. Edmontonban 1:46:47 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és zárásként 10 km futásból álló olimpiai távot.


https://boon.hu/sport/helyi-sport/eremert-ment-a-kanadai-vb-re-5729624/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!