Diósgyőri VTK

2021.08.29. 09:30

A Pécs ellen javíthatna a DVTK

Hazai bajnokit játszik vasárnap délután az NB II.-es diósgyőri labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

20210823 Szolnok SZOLNOKI MÁV FC - DVTK NB II-es labdarúgó mérkőzés Fotó: Kiss János KJ Új Néplap Képen: #68 HEGEDŰS JÁNOS KRISZTIÁN

Forrás: Új Néplap

Fotó: Kiss János

A labdarúgó NB II. 6. fordulójának nyitómeccsén a Diósgyőri VTK a Pécsi MFC együttesét fogadja vasárnap 15.00-tól a diósgyőri stadionban. A legutóbbi körben ellentétes eredményeket ért el a két csapat, a mecseki együttes hazai környezetben, az FC Ajka ellen megszerezte az évad első győzelmét (2–0), a Diósgyőr pedig az első vereséget szenvedte el, a Szolnoki MÁV FC vendégeként (2–0). Utóbbival kapcsolatban elsőként azt kérdeztük Kondás Elemértől, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy min volt a hangsúly a heti munka során.

– A taktikai elemek gyakorlásán és a kondicionális edzéseken volt a hangsúly, mint korábban, de próbáltunk egy kicsit az egyénekkel és a csapattal is sokkal komplexebben foglalkozni – felelte a szakvezető.

Változott a helyzet

Mint ismert: Kondás Elemér a legutóbbi, hétfői bajnoki előtt, a csapat támadószekciójába meglehetősen szűk mezőnyből válogathatott. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük tőle, hogy változott-e a helyzet, Könyves, Molnár G., illetve Zsolnai bevethető állapotban van-e, illetve kik azok a játékosok, akikre nem számíthat.

– Változott a helyzet. Nagy valószínűséggel Zsolnai és Molnár G. is bevethető állapotban lesz vasárnapra, és a csapat rendelkezésére állhat. Könyves játéka egyelőre erősen kérdéses, de jó hír, hogy a nemrégiben igazolt, U20-as Kocsis is játékra kész, ő már múlt hétvégén pályára lépett a második csapatban is. Egy kicsit bővült a variációs lehetőségek száma. Danilovic kapus rehabilitációja nagyon jó úton halad, egyre több munkát tud elvégezni, Szeles pedig várhatóan néhány hét múlva csatlakozhat hozzánk – mondta a tréner, akinek felvetettük, hogy öt fordulón van túl a mezőny, és ennek során a DVTK játékban igazából csak a Vasas ellen volt olyan produkcióra képes, ami egy feljutásra aspiráló csapattól elvárható, és ezzel kapcsolatban megkérdeztük, hogy elég erősnek tartja-e a jelenlegi keretet ahhoz, hogy az első két hely egyikén végezzen, vagy még szükség lenne néhány erősítésre az átigazolási hajrában.

– A klubvezetéssel együtt azon dolgozunk, hogy bővítsük a játékoskeretet, mennyiségben és minőségben is, mert láthattuk, hogy amennyiben közbejön néhány sérülés, vagy ismét súlyosbodik a vírushelyzet, akkor a variációs lehetőségek lecsökkennek – felelte Kondás Elemér.

A DVTK vasárnapi ellenfele, a Pécsi MFC tavaly nagyon jól szerepelt, az idei rajtja viszont nem igazán sikerült – vetettük fel Kondás Elemérnek.

– Tavaly is bebizonyította a pécsi csapat, hogy nagyon masszív együttes, a kerete pedig nem nagyon változott azóta, egy-két játékos cserélődött ki, együtt maradt a csapat. Harcos, agresszív játékot játszottak, kellemetlen ellenfél a Pécs, nem hiszem, hogy sokat gyengült az idei évre. Hazai pályán a célunk kizárólag a három pont megszerzése lehet, ez egyértelmű – mondta a diósgyőri vezetőedző


Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Póser – Eperjesi, Polgár, Szatmári, Bokros – Suljic, Oláh B. – Kocsis, Molnár G., Németh M. – Hornyák (Horváth Z.).

(A borítóképen: Az előző fordulóban, Szolnokon kikapott a Diósgyőr)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!