atlétika

2021.08.22. 15:00

A brazíliai siketlimpiára pályázik

Valószínűleg Rio de Janeiro ad majd otthont a versenynek, és Gál Nikolett bizakodhat a kiküldetésben.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A Miskolci Sportiskola tagja a lengyelországi Lublinban augusztus 23–28. között sorra kerülő hallássérült atlétikai világbajnokságon áll rajthoz. A jezsuita gimnázium 17 éves tanulója az U18-as mezőnyben szerepel.

A döntőért fut

– Tanítványom szombaton utazik, a szülei és jómagam pedig a jövő hét szerdáján megyünk utána – mondta Majkut Gergely, aki hét éve edzőként segíti Gál Nikolett munkáját. – Tavaly az egészségügyi krízis miatt lefújták az Európa-bajnokságot, így Niki első igazán rangos hallássérültversenye a mostani vb lesz.

A MISI versenyzője augusztus 26-án a 100 méteres gát elődöntőjében próbál szerencsét, és az a célja, hogy bejusson a másnapi fináléba.

– Gál Nikolettnek megvan a szintje a brazíliai Caxias do Sul városába 2021-re kiírt, de a járvány miatt 2022. május elejére halasztott siketlimpiára, vagy más nevén a hallássérültek olimpiájára – folytatta Majkut Gergely. – Így bizakodhat abban, hogy a Dél-Amerikába utazók között is helyet kap majd. Információim szerint most arról tárgyalnak az illetékesek, hogy a verseny kerüljön át Rio de Janeiróba.

(A borítóképen: Gál Nikolett és edzője, Majkut Gergely)

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!