DVTK

2021.07.26. 08:30

Bajnoki főpróbát tartott a DVTK, az al-Hazem FC ellen játszott

A másodosztályú diósgyőri labdarúgócsapat szombaton bajnoki főpróbát tartott.

Berecz Csaba

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A labdarúgó NB II. hétvégi nyitányára, az augusztus 1-jén 17.30-tól ­Felcsúton sorra kerülő, Aqvital FC Csákvár elleni idegenbeli mérkőzésre készülő Diósgyőri VTK együttese szombaton főpróbát tartott. A szaúd-arábiai élvonalba most feljutott, Magyarországon edzőtáborozó al-Hazem FC csapata ellen léptek pályára a piros-fehérek, Budapesten, a BVSC sporttelepén, zárt kapuk mögött. A találkozón összesen 21 labdarúgó jutott szóhoz a DVTK-ban, és mindössze egy játékos, a belső védő Szatmári játszotta végig a teljes mérkőzést. A több mint fél éve sérüléssel bajlódó kapus, Danilovic most sem volt bevethető, rajta kívül Karan is sérülés miatt maradt ki, Oláh B. pedig betegsége miatt. Három saját nevelésű fiatal, Bánhegyi, Kispál és Orosz D. a tartalékcsapathoz került vissza, így jelenleg három ifjú harcol a kezdőcsapatba kerülésért, azért, hogy megkapja a játéklehetőséget, ugyanis egy 20 esztendősnél fiatalabb sportolónak a pályán kell lennie minden NB II.-es bajnokin. Úgy tűnik, hogy ezt a posztot nem a védelemben ­„áldozza” majd be Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője, mert a szombati edzőmeccsen is támadó szellemű labdarúgónak adott lehetőséget. A két saját nevelésű játékos, ­Zsemlye és Jurek mellett egy próbajátékra érkezett futballista jutott szóhoz, mint 20 év alatti. Az új fiú a ­szabadkai születésű, szerb állampolgárság mellett magyarral is rendelkező, 18 éves Antic Dimitrije. Az Észak értesülése szerint még egy 20 év alatti labdarúgó érkezhet a DVTK-hoz, az egyik fővárosi klub játékosa, aki szintén támadó.


Al-Hazem FC (szaúdi) vs. Diósgyőri VTK 1–1 (0–0)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Katona.

Al-Hazem FC: al-Saeed (Asselah, 65.) – al-Aazmi (al-Harajin, 46.), al-Dakheel, al-Shammeri (Bassas, 65.), Bakheet (al-Jowayed, 79.) – al-Najei (al-Dhefiri, 65.), T. Rodrigues (al-Barakah, 46., al-Harthi, 83.), Zidan (Faqihi, 46.), Jonh (al-Lehji, 79.) – Abdulrahman, Strandberg (al-Dahami, 83.). Vezetőedző: Hélder Cristovan.

Diósgyőri VTK 1. félidő: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K., Bárdos – Szeles, Németh M., Zsolnai, Könyves – Horváth Z., Jurek. Diósgyőri VTK 2. félidő: Póser (Borsos, 60.) – Eperjesi, Szatmári, Hegedűs J., Bokros Sz. – Molnár G., Szeles (Makrai, 71.), Németh M. (Zsemlye, 68.) – Suljic, Hornyák, Antic. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: al-Harajin, 11-esből (74.), ill. Eperjesi (60.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!