Tállya KSE

2021.06.19. 11:30

„Tíz szakember közül nyolc azt mondta, bolond vagyok, hogy egy tuti kieső csapathoz megyek”

A Tállya KSE labdarúgócsapata a 14. helyet szerezte meg az NB III. Keleti csoportjában.

Molnár István

20210224 Tállya fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország TÁLLYA KSE - MTK Budapest Magyar kupa férfi labdarúgó mérkőzés. képen: VARJU BENEDEK #2

Fotó: Ádám János

Nagyon kellett harcolnia a bennmaradásért, de erőfeszítéseit siker koronázta, így a soron következő szezonban is harmadosztályú szereplő lesz a Tállya KSE együttese.

– Volt kockázat a szerepvállalásomban – kezdte Lasztóczi Péter vezetőedző, aki menet közben, tavaly novemberben érkezett Hegyaljára. – Akkor tíz szakember közül, akikkel beszéltem, nyolc azt mondta, bolond vagyok, hogy egy tuti kieső csapathoz elmegyek, ketten ötven-ötven százalék esélyt adtak arra, hogy bennmaradunk. Volt 18 pontunk, a vonal alatt álltunk, azonban én akkor is láttam, hogy van fantázia a csapatban. De tudtuk, tudtam, hogy nehéz lesz… Örülünk, hogy sikerült…

Erőltetett menet

A tréner megjegyezte: egy 1600 fős településről van szó, ahol nagyon szeretik a focit, az itteni vezetők rengeteg munkát tesznek bele abba, hogy a csapat, valamint az infrastruktúra is fejlődjön.

– Próbáltunk olyan játékosokat igazolni a télen, akikkel el tudjuk érni a célt – folytatta Lasztóczi Péter. – Azért tavasszal elég sok minden sújtott bennünket: a 17 mezőnyjátékosunkból kettő azonnal kiesett, az egyik sérülés miatt, a másikuk videóelemző lett egy másik klubnál. Maradtunk tizenöten, szinte mindig akadt sérültünk vagy eltiltottunk, így gyakorlatilag 17 mérkőzést 12-13 emberrel vittünk végig. Erőltetett menet volt, óriási terheléssel, borzasztó nehéz volt frissíteni, hogy ne legyen húzódás vagy más gond. Szóval a bennmaradásunkat így kell megítélni, aki szakmailag benne van, az látja, hogy ez bravúr. Úgy érzem, ha meglett volna a szükséges frissítés, akkor akár 8 ponttal is többet gyűjtöttünk volna, könnyebben megcsináljuk, amit akartunk.

Nyugodtan játszhatna

A tállyaiak közben a kupában is jeleskedtek, kiverték a Kaposvári Rákóczi FC-t, a 16 között az MTK-tól kaptak ki.

– A kaposváriak elleni győzelem után azt nyilatkoztam, szép eredmény a továbbjutás, de a bajnokságra fókuszálunk, mert arra kellett. A községnek minden kis siker jól jött, vitte a hírét, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, nem csupán a megyéből, sokan gratuláltak a játékunkhoz – mondta a TKSE trénere, akinek felvetettük: szerencsére télen olyan játékos is érkezett hozzájuk a szlovák Filip Serecin személyében, aki 14 meccsen 11 találatig jutott. – Két edzés után láttam rajta, hogy más kaliber, aki jelen állás szerint nyugodtan játszhatna a magyar NB II.-ben még 3-4 évet. Nem véletlenül lépett pályára korábban az Európa-ligában. A kvalitása megvan, fizikálisan kellett felépíteni. De ha őt megemlítem, akkor meg kell a kapust, Tarr Tibort is, aki óriási bravúrokat mutatott be, sokszor ő tartott meccsben bennünket. De sorolhatnám a névsort, a védőket, a középpályásokat, a többi csatárt, mert mindenkinek komplex volt a feladata, a védőknek elöl is volt dolguk, a támadóknak pedig hátul.

Itt szólni kell még az alábbiról: a következő idénytől nem játszhatnak a bajnokságban külföldi állampolgárok, így a tállyaiak elköszöntek Filip Serecintől, Lukás Tóthtól, Robert Janótól és Kelemen Gergőtől, akik szlovák állampolgárok.

– Rajtuk kívül még van három távozónk: kapusunk, Nagy Máté, aztán Bocsi Patrik és Fenyőfalvi Csaba.

Oroszlánbarlang

Mindez azt jelenti, hogy a Tállyának legalább 7-8 új futballistát igazolnia kell.

– Igen, pótolnunk kell a távozottakat – nyilatkozta Lasztóczi Péter. – Egy csatárral és egy védekező középpályással már megegyeztünk, nevüket egyelőre nem árulnám el. További játékosokkal is tárgyalásban állunk, csatárokkal, középpályásokkal, négy-öt labdarúgó még bizonyosan érkezik. Az új szezonban nem szeretnénk pengeélen táncolni, szeretnénk minél hamarabb elérni a bennmaradást, s ha lehet, minél előrébb zárni. A csapat erre alkalmas lesz, azt akarjuk, hogy Tállya oroszlánbarlang legyen, senki ne jöhessen úgy hozzánk, hogy azt gondolja, könnyű meccse lesz… Még ugyan a teljes mezőny nem ismert, de öt-hat klub a feljutásért fog harcolni, a többiek pedig azért, hogy bennmaradjanak.

Marad a húsz-húsz

Bár volt egy versenykiírás a következő évadra vonatkozóan (csökkentett létszámmal, 3x18 csapattal), a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a tartalékcsapatok megnövekedett létszáma (Gyirmót FC Győr, MTK Budapest) miatt marad a 3x20 csapatos létszám a harmadik vonalban. Az is eldőlt, hogy amelyik élvonalbeli klub tartalékcsapat kiesett az NB III.- ból, az a megyei I. osztályban indulhat (mint például a Mezőkövesd Zsóry FC tartalék). Mindent összevetve: a szövetség felkérése alapján rövidesen összeáll majd a teljes, 60 csapatos mezőny, mert jövő pénteken lejár a nevezési határidő.

A kezdésről

A Tállya KSE együttes a jövő héten, június 23-án, szerdán kezdi el a felkészülést a harmadik vonal 2021/2022-es évadára, amely augusztus 1-jén indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!