rali

2021.06.22. 09:15

Ismerik a siker receptjét

A regnáló magyar bajnok listavezetőként várja az 54. Mecsek Rallyt.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

Egy pillanatra sincs megállás. Ezekben a hónapokban háromhetente rendezik a magyar ralibajnokság aktuális versenyeit. A mezőny túl van az első három viadalon, amelyeket kivétel nélkül megyénkben vagy a régióban bonyolítottak le. Az abaúji szezonnyitó után következett az Ózd–Eger Rally, június első hétvégéjén pedig Salgótarjánban randevúzott egymással a szakág. Ezúttal viszont a tradicionális déli versenyt rendezik meg, hiszen már az 54. Mecsek Rallyra várják a mezőnyt. Az esemény része a Historic Európa-bajnokságnak is, de természetesen a legjobb hazai egységekre legalább ekkora figyelem irányul.

Eredményes múlt

Hadik András és Kertész Krisztián a pontverseny éléről várják az aszfaltos megmérettetést, amely abszolút fekszik a DVTK kettősének. Az elmúlt években ugyanis többször átélték már a győzelem mámorát, most is arra készülnek, hogy az előző két futamhoz képest egy helyezéssel előrébb lépjenek.

– Egyáltalán nem panaszkodhatunk az eddigi eredményekre, de jó lenne most már ismét nyerni – jelentette ki határozottan Hadik András. – Várjuk a versenyt, mert a Mecsekben általában jól szoktunk szerepelni. Az előjelek átlagosak, tesszük a dolgunkat. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni és koncentráltan teljesíteni a gyorsasági szakaszokat. A kiírás alapján nagyszerű pályák szerepelnek a programban, ezért jó versenyre számítok. Lényeges lesz, hogy a pályabejárás idején jó munkát végezzünk, mindent pontosan rögzítenünk kell, mert egy ilyen szoros mezőnyben még az apró dolgoknak is lehet jelentőségük.

Győzelmi reményekkel

A nyílt magyar bajnokság negyedik futamán a teljes hazai élmezőny mellett ismét jelen lesz a két világbajnok. A norvég Mads Ostberg és a cseh Jan Kopecky is csatasorba áll csakúgy, mint az első két viadalon tette. Ettől függetlenül a DVTK párosa egyértelműen győzelmi reményekkel érkezik Pécsre.

– A Salgó Rally utolsó körében ismét elkezdtünk egy dolgot a beállítások terén, ami jónak tűnik – árulta el a bajnoki címvédő Hadik András. – Ezt bizonyítja, hogy a ceredi szakaszon is tudtunk gyorsulni, de egyébként is megvan a tempónk arra, hogy optimisták legyünk a hétvégével kapcsolatban. Vélhetően ebbe az irányba haladunk tovább, meglátjuk, hogy mennyire párosul majd jó eredménnyel. Az eddigi futamokból kihoztuk a legtöbbet. A két második helyezés ellenére egyáltalán nem szomorkodunk, hiszen mindenhol kihoztuk a legtöbbet a lehetőségekből. Vezetjük a bajnokságot, jó alapot teremtettünk magunknak az esztendő második felére. Megnyugodni azonban egyáltalán nem lehet. A tőlünk elvárt szinten tesszük tovább a dolgunkat, és bízunk benne, hogy ez a Mecsek Rallyn is kifizetődik.

Továbbra is stabilan

Hadik András azt is hozzátette, hogy a pécsi hétvége után még nem ér véget az erőltetett menet, mert július közepén Veszprémben folytatódik a bajnokság. Ezután lesz majd egy hosszabb szünet, majd ősszel jöhet az ORB hajrája. Az R5-ös, MK II-es Ford Fiestával versenyző kettős ennek az időszaknak szeretne olyan előnnyel nekivágni, ami reményt adhat a címvédésre. Ehhez azonban az 54. Mecsek Rallyn is az eddig nyújtott megbízható teljesítményre, stabil versenyzésre lesz szükségük a technikás, aszfaltos utakon.


Az ORB-állás három futamot követően

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MK II) 98 pont

2. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 86 pont

3. Kopecky Jan, Hlousek Jan (Skoda Fabia R5) 66 pont

4. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 Evo) 59 pont

5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 50 pont

6. Ostberg Mads, Eriksen Torstein (Citroen C3 Rally2) 47 pont


Hadik András a Mecsek Rallykon

2020 – Nem rendeztek bajnoki futamot a Mecsekben.

2019 – 1. Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5)

2018 – 1. Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5)

2017 – 2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)

2016 – 1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)

2015 – Nem sikerült befejeznie a versenyt.

2014 – 4. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza STi R4)

(A borítóképen: Hadik András az előző két Mecsek Rallyt megnyerte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!