DVTK

2021.04.28. 08:30

Valószínűleg még nézők nélkül játszik a DVTK az Újpest ellen

Kevés az esély arra, hogy már csütörtökön nézők előtt játszana a diósgyőri labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

20200617 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Diósgyőgyi VTK (DVTK) - Puskás Akadémia FC NBI labdarúgó mérkőzés.

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB I. 32. fordulójában csütörtökön 17.30-tól Diósgyőri VTK – Újpest FC mérkőzést rendeznek Diósgyőrben. Az még kérdéses, hogy nézők előtt vagy sem, ugyanis a pandémia miatti lezárások után hamarosan látogathatók lesznek a sportrendezvények (is) azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal – ez derül ki a Magyar Közlöny idei 69. számából, ami hétfőn jelent meg. A stadionok, sportcsarnokok nyitásának dátuma még nem ismert, a Magyar Közlönyben megjelentek szerint miután a Covid–19 elleni védőoltások száma hazánkban eléri a négymilliomodik beoltottat, utána léphetnek életbe a 194/2001. (IV. 26.) kormányrendeletben foglaltak. A célszámot a becslések szerint a hétvégére érhetjük el, kisebb csoda lenne, ha holnap estére meg lenne a beoltott 4 millió fő. Ez kellene ugyanis ahhoz, hogy csütörtökön reggeltől hatályossá váljon a rendelet, és kinyithassák a diósgyőri stadion kapuit a nézők előtt az Újpest FC elleni bajnoki idején.

A kormányrendeletben foglaltak értelmében a sportrendezvényeket nézőként, a 18 év felettiek csak védettségi igazolvánnyal, annak felmutatásával látogathatják (ilyen igazolványt a beoltottak és a koronavírus-betegségen igazoltan átesettek kaptak, kaphatnak), gyermekek pedig csak olyan személy kíséretében vehetnek részt ezeken az eseményeken, akinek van ilyen védettségi kártyája (minden egyéb igazolás a Covid–19-fertőzésen történt átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről nem megfelelő igazolás a belépéshez).


Eddig nyolc

A DVTK az idei évadban eddig összesen 8 bajnokit játszott nézők előtt, legutóbb tavaly november 1-jén a Kisvárda MG elleni idegenbeli találkozón lehettek jelen a csapat drukkerei (akkor 1723 néző látta az 1–0-s diósgyőri vereséget). A diósgyőri stadionban pedig még 2020. október 25-én rendeztek NB I.-es mérkőzést nézők előtt, akkor 1730 drukker figyelhette élőben, hogy a DVTK 3–0-ra legyőzte a Puskás AFC együttesét.

(A borítóképen: Több mint fél éve lehettek drukkerek a diósgyőri stadionban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!