DVTK

2021.04.29. 09:45

Tovább menekülne a győzelembe a DVTK

Csütörtökön újabb sorsdöntőnek tűnő bajnokit játszik a Diósgyőr, ezúttal az Újpest ellen, hazai pályán.

Berecz Csaba

Kisvárda 20210424 Labdarúgás NBI NB1 Kisvárda DVTK Diósgyőr Foto Árvai Károly Nemzeti Sport MOLNÁR GÁBOR YANIS DANIELOV KARABELYOV

Forrás: ÉM

Fotó: Nemzeti Sport

Már csak két forduló van hátra a labdarúgó NB I-ben, és a csütörtöki napon 17.30-tól zárt kapuk mögött rendezik meg a diósgyőri stadionban a DVTK – Újpest FC bajnokit az utolsó előtti kör első mérkőzéseként. A házigazdák a legutóbbi három bajnokijukat megnyerték, de ennek ellenére kieső helyen állnak. Igaz, az utolsó előtti helyről elléptek, és a múlt hét vége óta eggyel kevesebb rivális eredményét kell figyelniük, hiszen a jelenlegi sereghajtó, a Budafoki MTE gárdája már biztos kiesőnek számít. Jelen állás szerint még négy csapat nem biztosította helyét a jövő évi élvonalbeli küzdelmekben. A Diósgyőri VTK mellett a Budapest Honvéd, a Zalaegerszegi TE FC és nem utolsósorban az Újpest FC igyekszik révbe érni. A hétfői Magyar Kupa-döntőre (is) készülő lila-fehéreknek 1 pontot kellene szerezniük a bajnokságban a bennmaradáshoz, és ha ezt éppen Diósgyőrben gyűjtenék be, a piros-fehérek kilátástalan helyzetbe kerülnének. A DVTK-t csak egy újabb győzelem tarthatja ringben, ellenkező esetben ugyanis vasárnap estére, amennyiben a másik két rivális az általuk áhított eredményeket érné el, a piros-fehérek kizuhannának a szorítóból, az NB I.-ből.

A recept

Az újabb megméretés előtt elsőként azt vetettük fel Zoran Zekicnek, hogy túlzás lenne azt állítani, hogy sok helyzetet alakítottak ki a Kisvárda vendégeként, de a lényeg, hogy nyertek (1–0-ra), viszont most jobb lenne egynél több kapura lövés...

– Valóban így történt, de ne felejtsük el, hogy bő egy hét alatt játszottunk három mérkőzést. A Kisvárda nagyon fegyelmezetten futballozott, nem sok lehetőséget hagyott nekünk, ezért fontos, hogy az egyiket kihasználtuk. Az Újpest ellen kétségtelenül jobban kell játszani, többet kell veszélyeztetni az ellenfél kapuját, és lehetőség szerint gólokat lőni – válaszolta a diósgyőri szakvezető, akinek felvetettük, hogy azonos kezdőcsapatokkal álltak fel az előző két mérkőzésen, és a forgatókönyv is hasonló volt, a második félidőben Draziccsal, Molnár G.-vel és Márkvárttal frissített döntetlen állásnál, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük: megvan a recept? – Bízom benne, hogy igen, hiszen azért nem változtattam a kezdőn és a cseréken. Ám továbbra sem csak 11+5 játékosból áll a keret. Csütörtökön új mérkőzést játszunk, és bárki is lép pályára, be kell bizonyítania, helye van a csapatban, mert a múltból nem lehet megélni.

A keret egészségi állapotáról is érdeklődtünk, és megtudtuk, hogy Iszlai térde rendbe jött (ő már játszott is szerdán az NB III.-as DVTK tartalék csapatában), viszont Antal B., Hegedűs J., valamint a régóta hiányzó Danilovic és Orosz D. nincs bevehető állapotban.

Az Újpestről

Mint arról korábban már beszámoltunk, a soros ellenfélnél, az Újpestnél a fél kezdőcsapat nem léphet pályára eltiltások miatt (Beridze, Mitrovic, Kastrati, Onovo, Koutroumpis) a DVTK ellen. Ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk a diósgyőri szakvezetőnél, hogy ez mekkora előny a DVTK számára, és hogy milyen erősségű ellenfélre számít.

– Az öltözőben azt kértem a játékosoktól, hogy egyáltalán ne foglalkozzanak az ellenfél hiányzóival. Nem is olyan régen három kulcsjátékosunk hagyta ki a budafoki találkozót, ám a helyükre lépők jól teljesítettek, és győzni tudtunk. Ebből a szempontból egyszerű a helyzetünk, meg kell nyerni az Újpest elleni mérkőzést függetlenül attól, hogy ki lép pályára az ellenfél szerelésében – jelentette ki Zoran Zekic.

A vezetőedzőnek szóba hoztuk, hogy az Újpest egy döntetlennel bebiztosíthatja a bennmaradását, ám ez az eredmény szinte biztos hogy a DVTK kiesését jelentené, akkor biztosan, ha ezek után a Honvéd vasárnap győzni tudna a Budafok vendégeként, úgyhogy a Diósgyőrnek a falra festett ördög elől a győzelembe kellene menekülnie. Hogyan, milyen játékkal?

– Mindenekelőtt csapatként kell játszani, amelynek során a játékosok támogatják egymást. A zárt védekezés segíthet abban, hogy ismét kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót, és támadásban pedig azt várom, minél többen érjenek fel az ellenfél kapuja elé. Ezenkívül fontos szerepe lesz a pontrúgásoknak, hátul nem szabad hibázni, elöl pedig akár egy ilyen helyzet után is a javunkra dőlhet el a találkozó. Az NB I.-ben nincs előre lefutott mérkőzés, minden pontért keményen meg kell küzdeni – mondta Zoran Zekic.

Nyomás

A diósgyőri trénertől azt is megkérdeztük: jobb lenne-e a riválisok eredményeinek ismeretében pályára lépni, vagy mindegy, hogy most elsőként játszanak, mert így is, úgy is nagy a nyomás?

– Két fordulóval a vége előtt mindenféleképpen nagy a nyomás rajtunk, ugyanakkor az is igaz, hogy rendkívül nehéz volt annak tudatában kifutni Kisvárdán a pályára, hogy a Zalaegerszegi TE FC győzött Felcsúton, a Puskás AFC vendégeként. A csapat ott azonban megmutatta a lelki erejét, és egy ilyen lelombozó hír után is tudott nyerni. Csütörtökön ilyen helyzet nem állhat elő, de biztos vagyok benne, a csapat kellő motivációval lép gyepre.


A várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Malenica – Polgár, Milovic, Soldo, Pikk – Grgic, Max – Grozav, Suljic, Roshi – Vanecek.

A labdarúgó NB I. 32. fordulójának programja

Április 29. (csütörtök) 17.30: Diósgyőri VTK – Újpest FC, 20.00: MTK Budapest – Mol Fehérvár FC.

Április 30. (péntek) 20.00: Paksi FC – Puskás AFC.

Május 1. (szombat) 17.00: Zalaegerszegi TE FC – Kisvárda MG, 19.30: Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC.

Május 2. (vasárnap) 17.00: Budafoki MTE – Budapest Honvéd.

(A borítóképen: Molnár G. minden bizonnyal csereként jut szóhoz a diósgyőrieknél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!