PannErgy-MVLC

2021.04.01. 09:15

Hozni kellett, hát hozta az MVLC

Hétközi hazai meccset vívott szerdán este a PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi pólócsapata.

Molnár István

Fotó: Ádám János

Mivel a miskolciak múlt hét végi, KSI elleni idegenbeli csatája a hazaiak Covid-érintettsége miatt elmaradt, így két hét után játszott újabb ob I-es bajnoki mérkőzést a PannErgy-Miskolci VLC alakulata, amely a 24. fordulóban, szerdán, a táblázaton jóval mögötte lévő Debreceni VSE-t látta vendégül. A miskolciaknál betegség miatt Berki kimaradt a keretből, helyére a fiatal, utánpótláskorú játékos, Szalatyán került be.

A hóna alá lőtt

Az első akció sem itt, sem ott nem sikerült az első negyedben, majd Krasznai jobbról, szépen megtalálta a hézagot a hazai védőfalon (0–1). Az MVLC csak kapufával válaszolt, aztán a miskolci bekkek avatkoztak jól a játékba. Az egykori borsodi hálóőr, Kósik éppen oda tette a kezét, ahová kellett, a DVSE részéről meg Smitula két másodperc alatt kihasználta az első előnyt (0–2). Megkapták a fórt a házigazdák is, Hornyák az alföldi kapus feje fölé célzott (1–2). A következő borsodi akciónál Biros még a blokkba tüzelt, Magyar viszont már Kósik hóna alá (2–2). Vismeg B. harcolt ki előnyt, azonban egy rossz passz miatt nem született meg a harmadik miskolci találat. Hoferica indított hosszan, a labda a debrecenieké lett, amit visszaszedtek a házigazdák, a vendégek szabálytalankodtak, ebből előny lett, Biros pedig egy az egyben Kósikkal szemben nem hibázott (3–2). A vendégek lőhettek még egyet a felvonásban, Hoferica háta mögé került a labda, de a játékvezető mutatta, hogy nem volt benn.

A második játékrészben Nagy N. elől Lukács Á. halászta el a játékszert, az ellenakcióból pedig Magyar tett a csapatok közé két „fát” (4–2). Nagy N. Hofericába küldte a labdát előnyben, 0–2 után jól összeállt a miskolciak védőmunkája, és a szlovák kapus is bevédte magát. Seman érte el az ötödik MVLC-találatot (5–2), így már megnyugtató volt a különbség. A DVSE fórban időt kért, Macsi P. ki is lőtte a bal felső sarkot (5–3). Ezután a hazaiak előtt adódott ilyen lehetőség, és Biros elegánsan a bal alsó sarokba helyezett (6– 3). A kapusok mutattak be egyegy hárítást, aztán az ötödik MVLC-fórt időkérés vezette fel, visszaúszva pedig Vismeg Zs. kapufát „ért”, de a kiállított játékos visszajövetelekor Magyar bevágta harmadik gólját (7–3). Nagy N. centerből gyönyörű góllal jelentkezett (7–4), a hajrában még fórt is kapott a DVSE, és ezt újra Nagy N. értékesítette (7–5).

Sisán egymás után

A harmadik negyed elején kimaradt miskolci támadást követően Smitulát szerelték szabályosan a fehér sapkások, aztán Macsi P. rúgta állon Semant, de ezt nem látták a játékvezetők. Takács következett a góllövők sorában, feljött a DVSE (7–6). Ez nem tartott sokáig, mert Biros alaposan bemérte a jobb alsó sarkot (8–6), a soron következő hazai akciónál pedig Vismeg Zs.-nek adott olyan passzt, hogy nem volt nehéz dolga a korosztályos válogatottnak (9–6).

Büntetőt harcoltak ki a hajdúságiak, Krasznai élt vele (9–7), azonban Sisán remek mozdulattal lőtt a vendég kapuba (10–7). Oltean szinte a kötél mellől talált be (10–8), Sisán rövid időn belül duplázott, amit részben Kósiknak köszönhetett (11–8). Fried kapufás góllal jelentkezett (12–8), csapata megfelelően védekezett, így nagyon közel került a sikerhez.

Kizárt fordulat

A negyedik felvonásban, miskolci kontrát követően Macsi P. Hofericát lőtte telibe, aki másodszor is jól mozdult a labdára. Emberelőnyben nem tudtak túljárni Kósik eszén a hazaiak, akiknél Biros a bal felsőt választotta, és 5:14 perccel a vége előtt már kizárt volt a fordulat (13–8). A vendégek előnyben szépítettek, mégpedig Krasznai (13–9), majd Smitulát végleg cserével kiállították. Ötméterest kapott az MVLC, Magyar bevágta (14–9), és a következő előnnyel is ő élt (15–9). Méhésszel büntetőből meglövették az újabb gólt a miskolciak (16–9), a végére nagyon egyértelmű lett az MVLC győzelme, az utolsó találatot Tőzsér jegyezte (16–10).


PannErgy-Miskolci VLC – Debreceni VSE 16–10 (3–2, 4–3, 5–3, 4–2)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Marjay, Kevi.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – FRIED (1), Hornyák (1), Seman (1), MAGYAR (5), Vismeg Zs. (1), BIROS (4). Csere: Lukács Á. (-), SISÁN (2), Vismeg B. (-), Méhész (1), Lukács D. (-), Szalatyán (-). Vezetőedző: Kis István.

Debreceni VSE: Kósik – Smitula (1), KRASZNAI (2), Süveges (-), Macsi P. (2), Zsilák (-), Macsi M. (-). Csere: NAGY N. (2), Pethe (-), Takács (1), Oltean (1), Tőzsér (1), Stefanidesz (-). Vezetőedző: Miroslav Bajin.

Gól/emberelőnyből: 4/8, ill. 7/10.

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 1/1.

Kis István: – Gratulálok csapatomnak. Készültünk sokat a Debrecenből, ennek ellenére elkövettük azokat a hibákat, amikre felhívtam a figyelmet. A támadójátékunk elfogadható volt, a védekezésben a tíz kapott találat nem, hat olyan gólt kaptunk, amelyek abból fakadtak, hogy nem figyeltünk. Örülök annak, hogy tudtam mindenkit játszatni, a fiataloknak van még idejük, megyünk tovább előre.

Miroslav Bajin: – Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. Az egész meccsen jobbak voltak, mi azt gondoltuk, hogy az első pillanattól kezdve mi leszünk ritmusban. Azonban elengedtük őket, lefordultak, sok gólt kaptunk zónából, tudtuk, hogy Magyar és Biros nagyon precíz, nem volt ott a blokk, ahol kellett volna. Annak örülök, ahogyan emberelőnyben játszottunk, akartak a srácok, ez jött ki belőle.

(A borítóképen: Vismeg Zs. (fehér sapkában) egy gólt szerzett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!