Cselgáncs

2021.03.08. 12:00

Gercsák Szabina helytállt Taskentben

Grand Slam-versenyt rendeztek az üzbegisztáni Taskentben.

Forrás: dvtk.eu

A diósgyőri Gercsák Szabina a 70 kg-os súlycsoport első mérkőzésén a belga Gabriela Willems ellen lépett tatamira, és bokadobásból elért ipponnal nyerve került a tizenhat közé. Második mérkőzésén a kameruni Arrey Sophina ellen fojtásos ipponnal győzött, és jutott a legjobb nyolc közé.

Az elődöntőbe jutásért a japánok többszörös világbajnokával, Arai Chizuruval találkozott, aki ellen wazari előnyt szerzett Szabina. Ezt nem sokkal később kiegyenlítette Arai, majd mindketten két intést kaptak. A mérkőzés végül tizenkét percig tartott, és a japán lányt hozták ki győztesnek. Az utolsó mérkőzésén a ve­nezuelai Elvismar Rodriguez ellen hosszabbítás után maradt alul Gercsák, így a hetedik helyen zárt.

– Szabina jól küzdött az első három mérkőzésén, a négy közé jutásért pedig mindent kiadott magából – mondta Gercsák edzője, Flórusz János. – Megmutatta, hogy számolni kell vele az olimpiai kvalifikáció végkimenetelében. Összességében elégedettek lehetünk, készülünk a folytatásra, van még öt nagy pontértékű viadal, három hét múlva a tbiliszi Grand Slam-verseny következik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!